“Küçük İşlerde Bile İyi Olmak Gerek.” Konusuna Dair Kısa Bir Yazı

 “Küçük İşlerde Bile İyi Olmak Gerek.” Konusuna Dair Kısa Bir Yazı



Yaptığımız iş her ne olursa olsun o iş için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeliyiz. Küçük işlerde bile iyi olmak gerek sözü ile anlatılmak istenen şudur: Yaptığımız iş ne kadar  küçük olursa olsun biz o işe kendimizi vermeliyiz ve sanki büyük bir işi yapıyor gibi özverili olmalıyız, çalışmalıyız. Bir işi ne kadar iyi yaptığımız ve o işe ne kadar özen gösterdiğimiz iş başında olur. Onun için disiplinli olmalıyız ve o küçük dediğimiz işin her türlü inceliklerini elimizden geldiği kadar yapmaya çalışmalıyız.

 Çünkü yapılan küçük işlerden büyük başarılar ortaya çıkar ve bu büyük başarılar da sizin geleceğinize yön verir. Böyle olduğu zaman da artık büyük işlerin sahibi sizi olursunuz ve daha güzel bir hayat sizi bekler. Bize verilen görevi umursamalıyız,  bu çok kolay bu işi yarına bırakayım yarın yapayım diyerek o işi ertelememeliyiz. Küçük işlere gereken önemi verdikten sonra bu küçük işler birikir ve birikir ve sonunda kendimizi çok daha güzel ve bize fayda sağlayan büyük işlerde bulabiliriz.

 Ne alanında çalışıyorsak o alanın en iyisi olmalıyız ve o iş için de her türlü mücadelemizi sürdürmeliyiz ve hazıra alışmamalıyız. Çalışarak , fedakarlık yaparak yaptığımız işler bizim ve içinde yaşadığımız toplumun, milletin faydasına olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme