“Sağlık Varlıktan Yeğdir.” Atasözü İle İlgili Hikâye Örneği Hazırlayınız.

 “Sağlık Varlıktan Yeğdir.” Atasözü İle İlgili Hikâye Örneği Hazırlayınız.


Babam sabah erkenden kalkıp tarlaya gitmişti. Anneme babam neden bizimle kahvaltı yapmadı keşke kahvaltıyı bu pazar sabahı birlikte yapsaydık dedim. Annem ise babamın çok çalışması gerektiğini ve akşama kadar işlerinin ancak biteceğini söyledi. Babamın bu kadar fazla çalışması beni çok üzüyordu. Ben ve kardeşim için, annem için fedakarlık yapıyor ve sabah erkenden kalkıp tarlaya gidiyor, tarlayı sürüyor, tohumları ekiyor ve işlerine devam ediyordu. Durup dinlendiği yoktu.


 Çalışması güzeldi ama arada bir de insanın kendine özel bir gün ayırması ve dinlenmesi gerekirdi. Babam ise inatçı olduğu için ha bire çalışmaya devam ediyor ve boş durmaktan nefret ediyordu. Babam gençliğin de verdiği azimle çalışmaya , alın teri dökmeye devam ediyordu. Ben bunları düşünürken annem seslendi ve okula gecikiyorsunuz çabuk olun diye bizi elimizden tutarak evimize yakın olan okulumuza bıraktı. 

Okula vardığımda dersimizi başladı ve o gün çok güzel bir gün geçti ve akşam eve geldim. Eve geldiğimde babam yatakta yatıyordu ve hemen endişelenerek anneme koştum ve babama ne olduğunu sordum. Annem ise akşama kadar durmadan çalıştığı için beli ağrımış, büyük bir torbayı kaldırırken de belini incitmiş dedim. Ah benim canım babam dedim ve yatağa koştum. Babam uyumuştu . Uyurken yüzü o kadar güzel görünüyordu ki bu yüz;  emeğin, helal para getirmenin bizlere yansıttığı aydınlık bir yüzdü. O uyurken uyandırmadım ve onu izledim. Daha sonra babam uyandı ve sımsıkı sarıldım.

 Babacığım bu kadar fazla çalışma artık yeteri kadar maddi durumuz iyi hiçbir şeyin sağlıktan daha değerli değil dedim. O da benim başımı okşayarak benim güzel Elif’im çok doğru söylüyorsun. Atalarımızın da dediği gibi “ Sağlık varlıktan yeğdir”.  bunu anladım dedi. O günden sonra daha az çalışmaya ve kendini fazla yormamaya çalıştı ve çok şükür ki maddi sıkıntımız da olmadı. Her şeyin başının sağlık olduğunu ailece anladık.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme