Hayvanat Bahçesi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Hayvanat Bahçesi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Hayvanat bahçelerinin kuruluş amaçları; eğlence, doğayı anımsatma,  çocuklara, gençlere hayvan sevgisini kazandırma, eğitim,  turizm ve hayvan  türlerinin korunması amacı ile kurulmuştur. Bunlar arasında en önemlisi ise  nesli tehlike altında bulunan türleri korumak, yetiştirmek ve doğaya bırakmaktır. Hayvanat bahçesi çocuklar için harika bir eğlence yeridir.

 Oraya giden çocuklar hayatları boyunca görmedikleri belki de göremeyeceği  birçok hayvan görmekte, onları izlemekte, onlarla vakit geçirmektedir. Oradaki hayvanları izleyen çocuklarda hayvan sevgisi oluşur, hayvanlara olan ilgi artar, şefkat artar.  Hayvanat bahçesinde farklı türleri korumak ve o türlerin neslinin devam etmesini sağlamak amaçtır. 

Hayvanat bahçesini gezen çocuk oradaki hayvanlarla iç içe olur. Onların hareketlerini izler,  asıl vatanlarının nere olduğunu orada çalışan insanlara sorarak o hayvanlar hakkında bilgi edinirler. Hayvanlara  onların yediği yiyeceklerden vererek kendilerini orada yaşayan hayvanların yerine koyarak empati kurma becerileri de gelişir.

Çocuklar hayvanat bahçelerine giderek onlara ayvan sevgisi aşılanır ve çocuklar bu sayede hem eğlenceli hem de anlamlı bir gün geçirmiş olurlar. Onlara dokunma fırsatı yaşayan çocuklar farklı bir duygu içinde olurlar.  İşte tüm bunlardan dolayı çocuklarımızı hayvanat bahçesine götürmeli, hayvanları tanımaları sağlanmalı ve onlarda hayvanı koruma, onu sevme bilincini çocuklarımızda oluşturmalıyız. Hayvana eziyet etmeme, onun da bir canı olduğunu, onun da hisleri olduğunu unutmamak gerekir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme