“Dünyayı Hayal Gücü Döndürür.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Dünyayı Hayal Gücü Döndürür.”  Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Hayal kurmak,  hayallerin gerçekleşmesi için çalışmak,  defalarca başarısızlığa rağmen hayal kurmadan vazgeçmemek  büyük insanların  özelliğidir. İnsan ne yaparsa önce hayal kurarak yapar. Mesela Edison ampulü bulmadan önce dünyamız aydınlanmıyordu. O bu işe ilk önce merak ve hayal ile başladı. Merakının, ilgisinin ve hayallerinin peşinde koşarak dünyamızı aydınlattı ve dünyamıza ışık saçtı, bizleri karanlıktan kurtardı ve bilimle tanıştırdı, bilime olan ilgimizi artırdı. 

 Her şey hayal kurmakla başlar çünkü hayal gücümüz dünyayı döndürür, dünyaya şekil verir ve dünyanın ilerlemesini, insanların gelişmesini sağlar.  Hayal gücümüzün sınırsız dünyasını keşfetmek için hayallerimizin peşinde koşmaya devam etmeliyiz. En ufak bir yenilgide yapamam, edemem gibi olumsuz duyguları içimizde barındırmamalıyız. Önemli olan, hayal kurmak ve bunu hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaktır. Aziz Sancar, Uğur Şahin oturduğu yerden bugünlere gelmemiştir. Onlar önce hayal gücü ile çalışmaya başlamışlar ve istediği başarıyı elde etmek için var güçleri ile durmadan, yorulsa bile vazgeçmeden üretmeye devam etmişler ve hayallerini  gerçekleştirmişlerdir. ve dünyada tanınmış büyük bilim insanları olmuştur. Ya da tarihimizin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal  vatanın ve milletin kurtulması için önce bağımsızlık hayalleri kurmuş, sonra yönetimin değişmesi gerektiğini hayal etmiş ve çok çalışarak bunları başarmış ve ülkemize  çok sayıda katkılar sağlamıştır.


Yine ecdadımız olan Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmeden önce onun hayalini kurmuş ve o hayallerin peşinde koşmuştur. Karşısına çeşitli zorluklar çıksa da , bazen içlerinde korkular, olumsuz duygular  olsa da bu insanlar yılmamış, yenilmemiş ve hayal güçlerinin vardığı noktaya kadar yürümüşlerdir. İşte tüm bunlardan dolayıdır ki dünyayı hayal gücümüz döndürür, hayal gücümüz var eder ve hayallerimizin gerçekleşmesi sonucunda da dünyamız daha çok gelişir.

2 yorum:

Deneme