“Kendiniz Olun. Fazlası Olmaya Çalışırsanız Bir Hiç Olursunuz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Kendiniz  Olun. Fazlası Olmaya Çalışırsanız Bir  Hiç Olursunuz.” Sözü İle İlgili  Kompozisyon Yazınız.

 


Kişi ilk olarak kendi benliğini korumalı ve kendine karşı saygılı olmalıdır. Başkalarına benzemeye çalışmak kişinin kendi özünden uzaklaşmasına sebep olur. Kişinin kendine özgü düşünceleri olmalıdır, kendine ait idealleri olmalıdır, kendine ait görüşleri olmalıdır. Sürekli başkalarına benzemek isteyen,  çıkarlarını korumak için sürekli fikir değiştiren insanlardan olmayın.

 İnsanın özü doğru, dürüst ve güvenilir olmalıdır. Böyle olduğu zaman kişi kendi olur ve kendi olmaktan da uzaklaşmamış olur. Kendiniz olun. Fazlası olmaya çalışırsanız bir hiç olursunuz der William Shakespeare. İnsan  kendi yapabildiklerinin bir bütünüdür. Fazlası olmaya çalışmak kişide hoş durmaz. Kişi özenti olursa, her gördüğü şeyi yapmaya çalışırsa,  her siyasi görüşü benimserse, her düşünceye onay verirse kendi olmaktan uzaklaşır. Böyle olunca da hiç  olur.


Hiç olmaktansa kendin olarak yaşamak, onurluca bir duruş sergilemek her zaman daha kaliteli bir davranış olur. İşte tüm bunlardan dolayı hep kendimizi olmalıyız, kendimize ait olmayan, ruhumuza ait olmayan düşünce ve davranışlardan uzak durmalıyız. İşte bunları yaptığımız zaman hiç olmamış oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme