Ağaç Dikme Faaliyetlerine Katılmalıyız Çünkü İle Başlayıp Ağaç Dikmenin Faydalarını Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.

 Ağaç Dikme Faaliyetlerine Katılmalıyız Çünkü İle Başlayıp Ağaç Dikmenin Faydalarını Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.



Ormanlarımız doğal ses yalıtımı sayesinde gürültünün azalmasını sağlar ve bu da insanın  beden ve ruh sağlığına çok fayda sağlar. Ormanlarımız  her türlü ağaçların olduğu, içinde binlerce canlı türünün yaşadığı bize temiz hava veren,  bizi mutlu eden en önemli doğal güzelliklerimizdir. Ormanlarımızın bu kadar güzel olmasını sağlayan en önemli neden ise elbette atalarımızın diktiği fidanlar, bizlerin dikmekte olduğu fidanlardır. Yani ağaçtır ormanı güzelleştiren ve bir prensese  dönüştüren. Ağaçlardır  dünyayı rengarenk yapan,  doğanın dengesini sağlayan ve dünyamızı yeşil bir cennet alanına dönüştüren.

Ağaç dikme faaliyetlerine elbette katılmalıyız hem de bunu yürekten yapmalıyız geleceğe emin adımlarla yürümek için yapmalıyız. Gelecekteki nesillerimize, yavrularımıza temiz bir hava bırakmak için,  çocuklarımın yeşil alanlarda özgürce koşup top oynadığı, gölgesinde güneşten korunduğu, dalındaki meyvelerinden doyasıya yediği,  çiçeklerini içine çekerek kokladığı ağaçlar dikelim dünyamıza ve her yer ağaçlarla kaplı olsun, yıkalım binaları var edelim ağaları ve yeşil bir dünya kuralım hep birlikte. Ağaç dikme faaliyetlerine katılmalıyız çünkü ağaç candır, çünkü ağaç temiz havadır, çünkü ağaç insana sonsuz binlerce fayda sağlayan güzelliklerdir.

Ağaç dikme faaliyetlerine katılmalıyız çünkü;  küçücük bir fidanı toprakla buluşturup can suyunu da verdikten sonra  o fidanının bizimle birlikte büyüdüğünü, yaşlandığını görmek bizi o kadar mutlu eder ki işte bunun için de ağaç dikme etkinliklerine elbette katılmalıyız.

Ağaçlar insanların doğaya verdiği zararları temizler, havayı daha temiz yapar, oksijen üretir, sera etkisi ile mücadele eder,  enerji tasarrufu yapar,  sıcak havalarda serinlememizi sağlar,  erozyonu önler,   su tasarrufu yapar,  insan ruhuna iyi gelir ve insanın kendini daha huzurlu ve daha mutlu hissetmesini sağlar,   bize yiyebileceğimiz çok sayıda meyve veriri, kuruyemiş verir, sağlık verir,  hayat verir ve ağaçların daha çok sayıda faydası vardır. İşte tüm bunlar için ağaç dikmeliyiz, onu gözümüz gibi korumalı ve sevmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme