“Ucuz Alan Pahalı Alır, Pahalı Alan Aldanmaz." Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Ucuz Alan Pahalı Alır, Pahalı Alan Aldanmaz." Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Her insanın temel ihtiyaçları, istekleri vardır. Aldığımız ürün ya da eşyanın kaliteli olmasına izin vermeliyiz. Aldığımız bir ürün ucuz ve kalitesizse o eşya da o ürün kısa zamanda kötü olacak ve böylece hem boş yere paramız gitmiş olacak, hem de işimizi halledilmemiş olacaktır. Onun için ucuz almak yerine kaliteli olanını almalıyız. Biraz daha fazla para verip kaliteli olanını alırsak hem paramız boşa gitmez hem de işlerimiz halledilir.

Bu durum yediğimiz yiyecekler için de geçerlidir. Örneğin ; markete gittiğimizde peynirin en ucuzunu ve en kalitesizini alırsak yediğimiz peynirin ne tadını alırız ne de tuzunu. Yediğimiz peynir peynir değildir bir kere. İçinde farklı zararlı gıdalar olan, peynir gibi görünen ama peynirle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir gıdadır. Onu yediğimiz zaman hem sağlığımız bundan zarar görecek hem de boş yere harcama yapmış olacağız. Ucuz alan pahalı alır atasözü ile anlatılmak  istenen ve verilmek istenen mesaj da şudur: Ucuz mal belirli bir zaman sonra işe yaramaz  hale gelir.

Kişi,  o maldan yeniden  yeniden almak zorunda kalır. Pahalı mal ise daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü olduğu için onu sürekli almak zorunda kalmayız. Aldığımız mal kaliteli ise o mal bizim için ömürlük olur ve işlerimizde halledilmiş olur. Daha uzun süreli olur. Pahalı mal alan kişi hayal kırıklığı yaşamaz ve aldığı üründen de çok memnun olarak hayatına devam eder. Onun için bir şeyin sadece ucuz olduğuna kanmamalıyız, o şeyin iyi ve sağlam olmasına  önem vermeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme