Hayalimdeki Ülke Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

Hayalimdeki Ülke Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

 

Dağlarına çıktığımda ağaçların  yer kapladığı,  ormanlarında soyu tükenmemiş canlıların  zarar görmeden yaşadığı, havasının , suyunun, toprağının zararlı maddelerle kirletilmediği bir ülkede yaşamak isterim.  Zalimlerin masum insanlara zulüm etmediği, bir tek çocuğun bile burnu kanamadan çocukluğunu çocuk gibi yaşadığı, kardeşçe bir ülkede olmak beni hayata bağlar ve hayata olan umudum  ve inancım daha da çok artardı. Elbette hayata olan inancım ve umudum var ama hayalimdeki ülke gibi ülkede yaşamak da benim her zaman isteyeceğim şeyler olurdu. Sevgi dolu, hoşgörü ile kaplanmış bir ülkede yaşamak benim gibi başka çocukları da çok mutlu ederdi. İnsan haklarının çiğnenmediği, adaletin ve eşitliğin her daim var olduğu, güçlü olanın güçsüz olanı ezmediği  bir ülkede olmaktır benim hayallerim. Yaşayan her türlü canlıya saygı duyulan, her canlının değerli olduğunun bilincinde olan insanların olduğu bir ülkedir benim umutlarım.

 

  Tarihi ve doğal yapıların harap olmadığı, onların değerli bir miras gibi görülüp korunduğu ve geçmişe, geçmişte yaşayan kişilerin ortaya koyduğu eserlere saygının olduğu bir ülkede olmak isterdim. Geçmişte bizlere güzel vatan bırakan, bu toprakları değerli kılan ve ülkemize katkı sağlayan tarihi şahsiyetlerinin her çocuk tarafından bilinmesi ve bu bilinç ile hareket etmesini isterdim. Yüzüne gülüp arkandan kuyu kazmayan insanların olduğu bir ülkede olmak isterdim. Yapmacıklığın değil samimiyetin, bencilliğin değil, biz anlayışının, ön yargının değil hoşgörünün, etiketlemenin değil olduğu gibi kabul etmenin bir değer olduğu ve insanların da bu değerin farkında olduğu bir ülkede yaşamak isterdim. İnsanların sadece zihninin iyi yetiştirildiği değil aynı zamanda ahlakının da iyi olduğu bireylerin olduğu ülkede olmak isterdim.

 




 Herkesin okuma yazma bildiği, cahil kalmadığı, kendini geliştirip olaylara geniş bir pencereden baktığı bir ülkede yaşamak isterdim. Eğitim ve öğretimin geliştiği, ilim ve fen yolunda ilerlemeler sağlandığı, kültüre önem verildiği, gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı, benlik duygusunun kaybedilmediği bir ülkede yaşamak  insanı mutlu ederdi.  Ekonomik olarak ve kültürel olarak zengin olan bir ülkedir benim hayalim. Eğitimli anne ve babaların olduğu, eğitimli çocukların olduğu, erkeğin kadına şiddet uygulamadığı, kadının da erkeğe şiddet uygulamadığı, cebinizdeki paraya göre değil insanlığınıza göre değerinizin belirlendiği bir ülkedir benim hayallerim.


 Güven ortamının olduğu, emanete hıyanet edilmediği, dürüstlüğün davranışlara yansıdığı, gösterişin değil  içeriğin önemli olduğu bir ülkede yaşamaktır benim hayallerim.  Savaşların olmadığı, insanlarının yüzüne bakınca mutlu olduklarını anlayacağımız, gülen gözler, samimi  bakışların olduğu, dedikodunun değil içtenliğin olduğu bir ülkede yaşamak beni heyecanlandırır ve daha da iyi bir insan olmamı sağlardı. Ceza değil sevgi olsun, şiddet değil tahammül olsun, zalim değil mazlum olsun herkes işte o zaman o ülkede yaşanılır ve o ülke herkesin hayali olur ve hayal olan da gerçeğe dönüşür eğer isterseniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme