“Ramazan Ayı Sabır ve Yardımlaşma Ayıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Ramazan Ayı Sabır ve Yardımlaşma Ayıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Gönüllere huzur veren, insanın vücudunu, ruhunu dinlendiren, daha sabırlı olmamızı sağlayan, daha empati kurabilen insanlar olmamızı sağlayan ayın adıdır Ramazan Ayı. Bu  ay 11 ayın Sultanı, ayların ayıdır. Şükür ayıdır, sabır ayıdır, iradeye hakim olabilme ayıdır. İnsanlar bu ay gelince kendilerini daha bir mutlu hissederler.  Oruç tutmak bize Rabbimizin farz kıldığı ve tutmakla yükümlü olduğumuz  aydır.


 İnsan bu ayda ilk olarak aç kalarak oruç tutar. Oruç tutmak sadece aç kalmak demek değildir, aynı zamanda diline de hakim olabilmek, günaha girmemek için elinden geleni yapmak ve   daha iyi bir kul, daha günahsız bir kul olmak için dedikodudan, iftiradan uzak olmak demektir.  “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” diyen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın bu sözünün daha da iyi anlaşıldığı ve insanların aç olan kardeşini daha çok düşünmesi gerektiği  ve  daha hassas olması gerektiği   zamanlardır. Otuz günlük olan bu süre de diğer aylar gibi geçip gidecek ve bu özel ayın kıymetinin bilinmesi gerekir.

 




Elimizden geldiği kadar Efendimizin sünneti olan teravih namazlarına gitmeliyiz, ülkemiz için, vatanımızın daha da kalkınması için dua etmeliyiz, insanlarımızın dinine daha çok bağlanmaları için, İslam’ın güzel ahlaktan ibaret olduğunu kanıtlamak için de güzel ahlaklı ve iyi insanlar olmalıyız.  Sabırlı olmalıyız ve aç olduğumuz için bir anda öfkeye kapılıp kimsenin kalbini kırmamalıyız, irademizi kontrol altına almalıyız.  Yoksul olan insanlara imkanımız dahilinde yardım etmeliyiz ve yardımlaşma ayı olduğunu yürekten hissetmeliyiz ve bize muhtaç olan kardeşlerimize de  yardım ederken onları utandırmadan, başlarını yere eğdirmeden yardım yapılmasını sağlamalıyız.

 

Bu erdemli  özellikler her zaman olmalıdır ama  Ramazan ayı bunun başlangıcı olmalı ve güzel alışkanlıklara da ömrümüz yettiği sürece devam edilmelidir. Maddi imkanı yerinde olmayan kimselere  gücümüz yettiği kadar destek olmalıyız ve herkesin evine sıcak yemek girmesini sağlamalıyız.  Hz Muhammed de Ramazan ayının önemi ile ilgili şu sözü söylemiştir:

“ Size Ramazan ayı geldi. O bereket ayıdır. O ayda tam hayır vardır ve Allah sizi gasleder. Rahmetini inzal eder, hataları siler, duaları kabul eder. Sizin rağbetinize bakar ve sizinle meleklerine iftihar eder. Onun için Allah'a kendi tarafınızdan hayır ödeyin (Çok hayır yaparak Ramazanın hakkini verin). Zira saki, o ayda Allah'ın Rahmetinden mahrum kalan kimsedir.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme