Sizce Mutlu Olmak İçin Nelere Sahip Olmak Gerekir?

 Sizce Mutlu Olmak İçin Nelere Sahip Olmak Gerekir?

 

Her insan mutlu olmak ister.  Bence mutlu olmak için insanın ilk olarak sağlığının yerinde olması gerekir. Çünkü en büyük hazinemiz sağlığımızın yerinde olmasıdır. Mutlu olmak için sahip olunması gereken şeyler şunlardır: İyi bir ailede yetişmek, aile huzurunun olması, iyi bir çevrede büyümek ve iyi insanlarla komşu olmak gerekir. Mutlu olmak için kalbinin temiz olması gerekir. Herkese karşı iyi niyetli olmak, kin tutmaktan uzak durmak, intikam almak yerine affetmek, zorlaştırmamak, kolaylaştırmak gerekir. Kendi geçimini sağlayacak kadar, fiziksel ve sosyal gereksinimlerini karşılayacak kadar paran olması gerekir. Elbette milyon dolarlardan bahsetmiyorum ama mutluluk için paranın da olması olmazsa olmazlardandır.  

 

 Mutlu olmak için sağlıklı düşünmek gerekir. Ders çalışmak, ödevlerimizi zamanında yerine getirmek, kendiliğinden sorumluluklarımız yerine getirmek gerekir. Bir iş sahibi, meslek sahibi olmak gerekir. O mesleği hakkaniyetle yerine getirmek ve kazandığımız para ile hem kendimizi mutlu edecek, hem de çevremizdekileri mutlu edecek işler yapmalıyız.  İşte tüm bunlar olduğu zaman insan mutlu olur. Mutlu olmak için kısacası şunlara sahip olmak gerekir:

 Kişi kendini olduğu gibi kabul etmelidir. Yani kendini sevmeli ve beğenmelidir. Eksik yanlarının neler olduğunu bilmeli ve yapamayacağı şeyler için kendi canını sıkmamalıdır. Sevdiklerimizle aramızdaki bağları güçlendirmeli ve onlar ile iletişim halinde olmaya devam etmeliyiz. Bir sıkıntımız olduğunda bunu yakınlarımızla paylaşıp sıkıntıyı içimize atmamalıyız.


 Mutlu olmak için sevmeliyiz. Doğadaki hayvanları, bitkileri,  havayı, suyu, toprağı vb... Mesela bir ağaç dikmeliyiz ve o ağacın büyümesini günden güne izlemeliyiz. Ya da bir çiçek büyütmeli ve bu çiçeği ben büyüttüm, emek ettim demeliyiz. İşte bunlar da kişiyi mutlu eder ve kişinin mutlu olması için sahip olması gereken şeylerdir.


 

Hedeflerimiz olsun ve hedefleri yerine getirmek için çok çalışalım. İnsanlara karşılık beklemeden yardım etmeliyiz ve kimseden de bir şey beklemezsek mutlu oluruz. Kendimize değer vermeli, kendimiz sevmeliyiz. Var olanla yetinmeyi bilip şükredersek mutlu oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme