İçinde Sevgi, Saygı, Yardım Etmek, Cömertlik, Para, Güven, Anlayış Göstermek, Zorda Kalmak, İyilik, Sadakat Kelimelerini Kullanarak Atasözleri ve Deyimleri İçine Alan Dostluk İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.

 İçinde Sevgi, Saygı,  Yardım Etmek, Cömertlik, Para, Güven, Anlayış Göstermek, Zorda Kalmak, İyilik, Sadakat Kelimelerini Kullanarak  Atasözleri ve Deyimleri İçine Alan Dostluk İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.



Gökyüzü sabah uyandığımda kara bulutlar ile çevriliydi. Yağmur yağdı yağacaktı. Bu yağmurlar bizim gibi babası çiftçi olan çocuklar için çok önemlidir. Yağmur demek ekinlerin başağa geçmesi, bereket demektir. Babam işine çok önem verir, canla başla çalışırdı. Alın teri dökmek, ekmeğini helalinden kazanmak onun için olmazsa olmazlardandı. Yağmur yağmaya başladı şimdi. Bu yıl istenilen kadar yağmur yağmadığı içi bu yağmur tüm köy halkını sevinçten sokağa dökmüştü. Herkesin yüzünde güller açıyordu. Yağmur yağıyor yağıyor ama nedense bir türlü dinmek bilmiyordu.

 

 Köylüler bu defa kaçacak delik arıyordu çünkü sel felaketi başlamıştı şimdi. Birden öyle şiddetli bir bastır ki durmak bilmeyen yağmur suları ne yazık ki tarlaları, bahçeleri, seraları heba etti. Bizim için bereket demek olan yağmur korkunç bir hal almıştı. Sel durmak bilmiyordu. Tarlalar su içinde kalmış ,dere yatakları yerinden çıkacak gibiydi. Köydeki köprü de bir anda yıkılınca artık yapacak bir şey kalmamıştı. Korkuyorduk. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Ektiğimiz ekinler boşa gitmişti, her yer harabeye dönmüştü. Bu yıl zor durumda kalacaktık anlaşılan. Annem ağlıyor, babam ise gözünden akan o bir damla yaşı bize göstermeden silmeye çalışıyordu ama yine de babam bize sevgi ile bakıyor ve üzülmeyin der gibi tebessüm etmeye çalışıyordu.





 

Sel dindikten sonra köylüler bir araya gelip kimin zarar gören tarlası, bahçesi varsa hemen oraya koşup yardım ediyordu. Ne güzeldi köyümüzün cömert insanları. Birbirlerine o kadar çok güveniyorlardı ki kimse kimseyi darda bırakmıyordu. En çok zararı bizim tarla görmüştü. Diğer tarlalar fazla zarara uğramamıştı. Muhtar Kasım Amca üzülmeyin Hasan Ali Bey yukarıda Allah var, biz varız hep birlik olunca her şey düzelir diye babamı teselli etti. Babamın en yakın dostuydu zaten muhtar amca. Bana da,  gel buraya aslan oğlum Mert bu da geçecek üzülme tamam mı dedi. Çok mutlu oldum muhtar amcanın bu sözlerine.


 

 O yıl köylüler bir araya gelip bize elinden gelen her türlü iyiliği ettiler. Bizi zorda bırakmadılar. Köylülerimiz olmasa çok maddi sıkıntılar çekecektik biliyorum. Atalarımız boşa dememişti:

 "Allah yardım ederse kuluna, her iş girer yoluna.”

 Gerçekten de işimizi yolunda gitti o zorlu senenin bize onca yaşattıklarına rağmen. Köylülerimiz bir araya gelip babama tomarla para verdiler. Kim maddi sıkıntı çekerse onun yanında olurdu köyümüzün cömert insanları.  Anlayışlı insanlardı zaten.

 

İnsanların bir arada olacağı, güven duygusunun olacağı, sadakatli kimselerin olduğu yerdi bizim küçük ama bir o kadar da şirin köyümüz. Köyde herkes birbiri ile iyi anlaştı o sel felaketinden sonra. Küsler barıştırıldı, dostluklar daim oldu. Dostluk olmalıydı bizim köyümüzün adı, dost köyü olmalıydı bence.




 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme