“Doğru Düşündüğüne İnanan, Yanlış Fikirlerle Savaşmak Zorunda Kalır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Doğru Düşündüğüne İnanan, Yanlış Fikirlerle Savaşmak Zorunda Kalır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon


Yaşamda her insanın yetişme tarzı, yetiştiği çevresi , aile yapısı vb.  farklıdır. İnsan başlı başına kendine özgü bir varlıktır. Her insanın kendine ait doğru ve yanlış düşünceleri vardır. Ama bazı insanlar sadece kendi düşündüklerinin doğru olduğunu savunurlar, başkalarının fikirlerini hiçe sayarlar. Dar bir düşünceye hapsederler kendilerini. Oysa insan sadece kendi düşündüklerinin doğru olmadığını bilmelidir. Bunu anlamak için de başkalarının da düşüncelerini anlamalıdır, kendi düşüncelerindeki yanlışları sorgulayabilmelidir. 


Sadece kendi düşündüklerinin gerçek olduğunu, doğru olduğunu kabul edenler asıl gerçeğe, asıl doğruya ulaşmada sıkıntı yaşarlar. İnsan kusursuz bir varlık değildir. Yanlışlarımızla, doğrularımızla eleştiriye açık olmalıyız, yanlışı da düşünebileceğimizi kabul etmeliyiz ve Akıl akıldan üstündür “.sözü ile hareket etmeliyiz. Doğru düşündüğüne inanan ve daha sonra yanlış fikirlerle savaşan bir kişiden örnek vermek istiyorum. Sınıfta bir arkadaşımız vardı. Sınıfın en çalışkan öğrencisiydi. Ona göre yalnız olmak , kimseyle samimi olmamak ve hiçbir insana güvenmemek onun için en doğru şeydi. Bu düşüncelerini bir ders sırasında öğretmene anlatmıştı. 


Benim düşüncelerim bu ve doğru olan da budur dedi. Öğretmen onun yanlış düşündüğünü söylese de o bu fikrinden vazgeçmedi. Kimseye yanaşmadı, kimse ile samimi olmadı. En sonunda sınıfta yalnız kalmaya başladı. Kimse onu önemsemiyor çalışkan olsa bile ona değer vermiyordu. O arkadaşımız bir zaman sonra sıkılmaya başladı ve hepimizle konuşmaya çalıştı, yaptıklarından pişman olduğunu yalnız kalma düşüncesinin insanı iyileştirmek yerine kötüleştirdiğini yaşayarak öğrendi. 


Bundan sonra başkalarının sözlerine de önem vereceğini, yanlış fikirleri ile uğraşmayacağını söyledi. Daha sonra diğer arkadaşlarımız ile birlikte olup onun yaptığı yanlışları ona güzel bir şekilde ifade ettik.  Her şeyi ben bilirim düşüncesi ile hareket etmemeliyiz. Mutlaka bizden daha iyi bilenler çıkacaktır ve bunun içinde başkalarının görüşlerine başvurmalı, ortak akla yeri geldiği zaman güvenmesini bilmeliyiz.





0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme