Alim Unutmuş , Kalem Unutmamış Sözü İle İlgili Kompozisyon

Alim Unutmuş , Kalem Unutmamış Konulu Kompozisyon

Alim kişi her şey hakkında bilgi sahibi olan kişi anlamına gelir . Alim sözü ve özü ile insanlara örnek olan kimsedir . Alim ne kadar çok bilgili de olsa insan olduğu için illaki her şey aklında kalamayabilir . Yani o  da unutabilir . Ama kalem öyle midir? 

Kalem demek yazı demektir . Yazının bulunması insanlık tarihini değiştirmiştir . Yazı hiçbir zaman kaybolmaz her zaman kalıcı olur . Çünkü yazıya aktarılan her şey kalıcı olur ve asla kaybolmaz . Bundan dolayı alim unutmuş , kalem unutmamış denmiştir . Bir şeyin kayıt altına alınması için o şeyin yazıya geçmesi gerekir .  Yazıya geçirilen bilgi ve deneyimler hiçbir zaman unutulmaz . Ne kadar da unutulmaz desek de  yazıya geçmediği sürece işin içine başka şeyler de katılacak ve net bir doğruluk payı olmayacaktır . Bunun her bilginin yazıya geçirilmesi  o bilginin daha da uzun ömürlü olmasını sağlar . Örneğin;  tarihte yaşanmış birçok olay vardır . Bu olayların kimi sözlü , kimisi yazılı olaylardır . Sözlü olanlar her ne kadar doğru olsa da yazıya geçmediği için kesin bilgilerdir denilemez . Ama yazıya geçmiş olan bilgiler kesin bilgilerdir ve doğruluk payı çok daha yüksektir  . 


Bunun için insan ne kadar alim ya da ne kadar mükemmel bir zekaya sahip olursa olsun mutlaka bir gün hayata veda edecektir. Bundan dolayı bu bilgilerin gelecek kuşaklara kalması için yazıya geçirilmesi gerekir .  Çünkü yazı silinmez , yok olmaz , ömür boyu kalır olağanüstü bir durum olmadığı sürece .

5 yorum:

Deneme