Bilinçli Tüketim Konulu Kompozisyon

Bilinçli Tüketim Konulu Yazı

İnsanlar  dünyada güzel bir şekilde yaşamak için , doğal ve yapay kaynakların hemen tükenmemesi için bilinçli bir tüketici olması gerekir . Bilinçli tüketici  ihtiyacı olan şeyleri yeri ve zamanında kullanmasını bilen kişidir .  Bilinçli tüketici kazandığı parayı doğru yerde ve en uygun  şekilde kullanmasını bilendir . Bundan dolayı çocuklarımızın küçük yaşta bilinçli tüketici olmasını sağlamalıyız .

Bilinçli tüketici  akıllıdır , doğal kaynakların boş yere kullanmaz . İsraftan kaçınır . Her şeyde bilinçli tüketici olmak gerekir . Örneğin  en basiti ile muslukların kapağını iyice sıkın ve boşuna su israf etmeyin , yiyeceğiniz kadar ekmek alın ki boşuna ekmekler çöpe gitmesin ..vs. Yani her şeyin ihtiyacınız kadar olanını alın ve kullanın . Yoksa gelecek hayatta zor durumlar  yaşanabilir . Bilinçli  tüketici planlı kişidir . Mesela çarşıya ihtiyaçlarını almak için çıktığında evde neler alacağını bir kağıda yazar ki  gereksiz harcamalar yapmasın . Aldığı maaşın nereye ne kadar gideceğini iyi hesaplar . Örneğin bir düdüklü tencere satın aldı onun garanti belgesini de almayı ihmal etmez . Alışverişe çıktığında cebindeki paraya göre harcama yapar . Yani ekonomik düşünür . Bilinçli tüketici aldığı yiyeceklerin sağlıklı olup olmadığına , son kullanma tarihinin geçip geçmediğine bakmalıdır .


Bundan dolayı çocuklarımızın bile küçük yaşta bilinçli tüketici olmasını sağlamalıyız . Bilinçli tüketici olan kişi kendi durumuna göre harcama yapan kişidir . Bunun için bilinçli tüketici olmaya gayret gösterilmelidir .

16 yorum:

  1. Bunu kim yapmışsa çok ama çok güzel olmuş onun sayesinde bu ödevden yüz aldım

    YanıtlaSil
  2. Bunu kim yapmışsa çok ama çok güzel olmuş onun sayesinde bu ödevden yüz aldım

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz gençler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendesevidim😘😎

      Sil
    2. Uzun olmasaydı keşke😓😓😭😭😭

      Sil
  4. hiç bilmiyorum ben yazmaya kaçar💮

    YanıtlaSil
  5. Uzun olmasuınnn😭😭😭😭😓😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓

    YanıtlaSil
  6. Ben rahatım valla uzun kısa ve orta bana bunlar yeter
    (\_/)
    ( •.• )
    \ \/ /
    / /\ \

    YanıtlaSil

Deneme