Sen Kazan da Düşmana Kalsın Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Sen Kazan da Düşmana  Kalsın Atasözü İle İlgili  Kompozisyon

Kişi gençlik yıllarında güçlü olduğu için çok çalışmalıdır . Çünkü gençlik yılları insanın daha çok imkanı olur .   Bu yıllarda  çalışıp birikim yapmak gerekir . Birikimini gelecekte kimin yiyeceğini düşünmeden , durmadan yolunda ilerlemeye devam et .  Hiçbir emeğin ve birikimin olmazsa hiçbir kıymetin de olmaz .

Ben  çalışacağım da çocuklarıma mı kalacak , onlar da kendileri çalışıp üretsinler banane deme . Sen çalış gerisini zamana bırak . Hiç umulmadık şeyler olabilir. Bundan dolayı insan çalışıp üretmekten asla vazgeçmemeli , çalışmayı düzenli bir alışkanlık haline getirmelidir . Senin çalışıp kazandığın paralar belki ilerde bir kimsenin işine yarayacak ve sana da bir hayır dua okuyacaklar . Geleceğini de düşünerek çalışmaya başla ve hiç durma .


Buradan da çıkarılacak olan ana düşünce şudur : Benim çalışmamın kime faydası olacak düşüncesi içinde asla olunmamalı , imkanımız ve gücümüz yerinde iken çalışıp kazancımızı bir köşede biriktirmeye devam etmeliyiz . Yani sen kazan da düşmana kalsın ama senin arkandan da ne kadar çalışkan ve düşünceli bir insanmış desinler , Bundan dolayı çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme