Çevremizde Pek Çok Tarihi Eser Ve Doğal Güzellik Vardır. Bunların Korunması Neden Önemlidir ? Açıklayınız .

 

 Çevremizde Pek Çok Tarihi Eser Ve Doğal Güzellik Vardır. Bunların Korunması Neden Önemlidir ? Açıklayınız.


Çevremizde pek çok tarihi eser ve doğal güzellikler vardır. Örneğin ;  Nemrut Dağı , Düden Şelalesi , Göbeklitepe , Ihlara Vadisi , Kapadokya , İshak Paşa Sarayı , Safran Bolu Evleri , Balıklıgöl , Pamukkale , Sümela Manastırı , Aspendos , Efes Antik Kenti , İnsuyu Mağarası , Kız Kalesi , Ani Harabeleri , Selimiye Cami , Ballıca Mağarası gibi ülkemizde pek çok tarihi eser  ve doğal  güzellik vardır. Bu tarihi eserler ve doğal güzellikler bizim geçmişimizin bir parçasıdır. Bizim kültürel değerlerimizdir.  Yani bizi biz yapan değerlerdir. Onun için bu tarihi eserlere ve doğal güzelliklere sahip çıkmalıyız.


Bu tarihi eserlerin ve doğal güzelliklerin gelecek nesillere  de ulaşabilmesi için onlara sahip çıkmalıyız ve onları korumalıyız . Devlet de zaten bu konuda gerekli olan sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmaktadır .  Bu eserlerimiz zarar görmemesi için gerekli yasalar çıkarılmalıdır . Bu eserlerin doğal yapılarının zarar görmemesi için bilinçli insanlar olmalıyız ve bilinçli insanlar yetiştirmeliyiz.





Bu tarihi eserleri ve doğal güzellikleri korumazsak gelecek nesiller de büyük bir kayıp yaşar. Tarihinden haberi olmayan , doğal güzelliklerinden haberi olmayan bilgisiz bir nesil ortaya çıkar . Kültürlü bireyler yetişmez . Bu yüzden  cennet ülkemizdeki tüm güzelliklerin değerini bilmeliyiz ve onları her zaman korumalı ve yaşatmaya çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme