Sakıp Sabancı'nın Türkiye'ye Katkıları Nelerdir?

  

Sakıp Sabancı'nın Türkiye'ye Katkıları Nelerdir?


*Büyük bir zekaya sahip olan , girişimciliği ile ülkemize büyük katkılar sağlayan rahmetli Sakıp Sabancı  ülkesi için çok iyi işler yapmıştır. 

*Kendisi 1933 tarihinde Kayseri'nin Akçakaya Köyünde dünyaya gelmiştir.
* Sakıp Sabancı'nın babası pamuk tüccarı olarak geçimlerini sağlamaktaydı. Annesi ise ev hanımıydı.

*Sakıp Sabancı babası ile ortak çalışmaya başlamış ve babasının cırcır fabrikasına ortak olmuştur . Daha sonra müthiş zekası ile müthiş projelere , müthiş işlere imza atmıştır.

*Ülkesinin insanlarına yeni istihdam alanlarını  açmış ve  yüzlerce fabrika açarak hem insanlara iş vermiş ve hem de ülkesine çok faydalı olmuş bir iş adamıdır . Çeşitli derneklerde ve kuruluşlarda da  önemli görevlerde bulunmuştur.

*Maddi durumu olmayan birçok başarılı öğrenciye burs vermiş ve o çocukların da ülkesi için iyi bir insan olmaları için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmış bir ilim insanıdır.

* Kendi adında kurduğu Sabancı Vakfı sayesinde ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmuştur . 
*Edindiği deneyimlerden yola çıkarak çok sayıda farklı kitaplar yazmıştır ve gençlere bu kitaplar ile faydalı olmaya ve bilgilerini aktarmaya çalışmıştır . Öğrenci yurdu , okul , öğretmen evi , hastane , kültür merkezi , kütüphane açmış ve eğitime , öğretime , sağlığa çok önem vermiştir. 


*Çeşitli spor tesisleri açarak gençlerin sporla ilgilenmesine katkı sağlamıştır . O her zaman vatanını ve milletini seven , bilinçli , nitelikli , girişimci bir iş adamı olmaya devam etmiştir . Yaşamının son günlerine kadar bile çalışmaktan asla bıkmamış ve yorulmamıştır . Sakıp Sabancı birçok da  şirket kurmuştur. Bu şirketlerin bazıları şunlardır :  Aksigorta kuruldu , Lassa kuruldu , Akbank kuruldu , Pilsa  kuruldu ve daha birçok şirket kuruldu . Sakıp Sabancı 10 Nisan 2004 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme