Ev Alma Komşu Al Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ev Alma Komşu Al Atasözü İle İlgili Kısa Bir Kompozisyon Yazınız.


İnsan ev almadan önce orada oturan kişilerin nasıl insanlar olduğu hakkında  iyi bir gözlem yapmalı , o kişiler hakkında iyi bir bilgi edinmelidir.  Çünkü insan ancak komşuları iyi kimseler olduğu zaman orada oturmaktan zevk alır. Hayatımız boyunca akrabalarımızdan çok komşularımız ile iletişim kurduğumuz gerçeği de bu yüzden yabana atılmamalıdır.

Komşularımız kötüyse orayı hemen terk etmek isteriz . Çünkü kötü komşu başa bela olur . İyi komşu ise yeri  geldiği zaman size can olur , sizin her anınızda yanınızda olur .  Komşularımız dediğimiz insanlar güvenilir insanlar olmalıdır . Yeri geldiği zaman evimizin anahtarını emanet ettiğimiz kişiler olur .  Bunun için Allah herkesi iyi komşular ile  karşılaştırsın .  Ayrıca komşular birbirlerinden yardım da alır .Örneğin; evde bazı gereksinimleriniz yoksa hemen komşuya çıkıp ondan yağ, şeker, süt vb. gereksinimimizi karşılarız .

Yardımlaşma ve dayanışma  olduğu sürece de komşuluk ilişkileri tadından yenmez . Onun için de atalarımız ev alma komşu al demiştir .




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme