Koronavirüsün İşten Çıkmak ve Çıkartılmak Zorunda Kalan İnsanların Yaşamına Etkisi Konulu Kompozisyon Yazınız.

Koronavirüsün  İşten Çıkmak ve Çıkartılmak Zorunda Kalan İnsanların  Yaşamına Etkisi Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

Koronavirüs  dünyayı  olumsuz yönde etkilemiş ve etkilemeye de devam etmektedir. Çok sayıda kişi virüse yakalanmış, bu virüs sevdiğimiz insanları elimizden almış ve almaya da devam etmektedir. Dünyayı siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kötü etkilemiştir. 


Virüsün ne zaman biteceği, ne zaman normal yaşama dönüleceği ne yazık ki tam olarak kestirilememekte sadece ümit edilmektedir. Aşı bulunmuştur fakat bulunan aşının  ne kadar faydalı olup olmadığı da şu günlerde tartışma konusudur.

 

Maddi durumu iyi olanlar, evinde sıcacık ekmeği olanlar, devlette  çalışanlar bu durumdan çok fazla etkilenmemiştir. Bu durumdan en çok etkilenen ise evine ekmek götüremeyen babalar, işten çıkarılan  gençler,  eskiden  işi olup da işini virüsten dolayı yapamayan insanlar olmuştur. Örneğin; okulların açık olduğu dönemde kantinde çocuklara yiyecek satarak geçimini sağlayan kimseler şu anda okul kapalı olduğu için zor durumda kalmıştır. Bu insanlar evine ekmek götüremeyecek kadar zor günler yaşamış, bir lirayı bile bulmayacak duruma düşmüşlerdir.

 

Bu insanlar dilenci insanlar değildir, bu insanlar hazır yiyenler değildir. Bu insanlar alnının teriyle emek eden, helali ile evine ekmek götürmeye çalışan  fedakar analar, babalar, gençlerdir. Daha bu ve bunun gibi binlerce örnek vardır. İş yapmayan , ailesini geçindirmek zorunda kalan  bu insanlara devlet her konuda yardım etmelidir ve aylık onlara belli bir maaş verilmelidir. Çünkü herkesin bakacak bir ailesi vardır ve kimse bu süreçte ihmal edilmemelidir. Hayırsever insanlar da konuya el atmalı, işi olmayan, işten çıkartılmak zorunda kalanlara her türlü destek sağlanmalıdır. İnsanların travma yaşamaması için, sosyal yaşamlarına normal dönebilmesi için bugünlerde işbirliği ve dayanışmaya ihtiyacımız var.

 

Sadece ülke olarak değil dünya olarak yardımlaşmaya , birlik ve beraberlik içinde maddi durumu olmayan insanlara yardım etmek zorundayız. Her can değerlidir, her insan biriciktir ve özeldir. Elbette bu zorlu günler de eninde sonunda bitecek  ve herkes işine geri dönecektir. İşine dönen insanlar da kendilerine yapılan yardımı unutmazlar ve onlar da maddi olarak rahat etmeye başlayınca kendinden daha zor durumda olanlara yardım eder. Böylece dünyamız barış dolu ve dayanışma dolu bir dünyayı dönüşür.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme