‘’Başkasından Üstün Olmamız Önemli Değildir. Asıl Önemli Olan Şey, Dünkü Halimizden Üstün Olmamızdır.’’ Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

"Başkasından  Üstün Olmamız Önemli Değildir. Asıl  Önemli Olan Şey, Dünkü Halimizden  Üstün Olmamızdır." Sözünü Açıklayan Bir  Kompozisyon Yazınız.

 

Üstün olmak nedir acaba? Neye göre üstün olmak, kime göre üstün olmak? Maddi olarak zengin olmak mıdır üstün olmak yoksa diğerlerinden daha güzel, daha çekici olmak mıdır üstün olmak?  Ya da birilerine güç göstermek, daha fazla can yakmak, daha fazla kalp kırmak ve daha fazla ön plana çıkmak.


Elbette ki bu sorduğum sorularının ikisinin de cevabı değildir üstün olmak. Çünkü insan bu maddesel ve fiziksel şeyler ile üstün olamaz. Her zaman  sizden daha zengin olan biri çıkar, ya da daha güzeli, daha ilgi çekeni vb. Oysa  sizi üstün kılan en önemli değer gündelik yaşamınızda  neler yaptığınızdır, her gün  yeni ne öğrenebildiğinizdir. Bir önceki gününüzde hayatınıza yeni bilgiler kattıysanız, devamlı öğrenme peşine düştüyseniz ve öğrenmekten vazgeçmiyorsanız işte budur sizi üstün kılan . Sizi aydınlatan, sizi geliştiren şey erdemli davranışlarınız,  örnek alınan  hal ve hareketlerinizdir.  İnsan ne kadar çok çalışır ve ne kadar çok şey öğrenirse hem kendine hem de içinde yaşadığı topluma o oranda faydalı olur. Okuyan, araştıran, yeni bilgileri öğrenen insan  yaşamda daha mutlu olur ve sıkılmaya vakti bile kalmaz. Dünkü öğrendiklerinin üstüne yeni şeyler ekleyen kimse, işte böyle kimseler üstün olur ve üstün olmayı da hak eder.

 

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa da bu konu ile  ilgili şu sözü söylemiştir: ‘’ İki günü birbirine eşit olan ziyandadır.’’ Bunun için her günümüz diğerinden daha iyi olmalı, bizi daha ileriye götürmeli ve bizi daha çalışkan, üretken ve başarılı bir kimse yapmalıdır. İşte tüm bunlar gerçekleştiği zaman  insan oluruz, kemale eririz. Toplum içinde yaşayan diğer insanlara da güzel bir şekilde örnek oluruz ve hayatımızı mutlu bir şekilde geçirmeye devam ederiz. Yeter ki her zaman daha çok  yeni bir şeyler yapalım ve ilerlemeye devam edelim ki yaşadığımız yeri de güzelleştirmeye devam edelim.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme