Her Yaştaki İnsanların Daha Çok Kitap Ve Gazete Okumalarını Sağlamak Ve Okumayı Alışkanlığa Dönüştürmek İçin Neler Yapılmalıdır? Konusunu Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

Her Yaştaki İnsanların  Daha Çok Kitap Ve Gazete Okumalarını Sağlamak  Ve Okumayı Alışkanlığa Dönüştürmek İçin  Neler Yapılmalıdır? Konusunu Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız. 

 

Okumak insanı geliştiren , bilgilendiren, kişinin yaşama aktif katılmasını sağlayan  çok güzel bir eylemdir.  Kitap okumak, gazete okumak, dergi, hikaye, roman vb.  okumak yaşamla iç içe olmamızı sağlar .  İnsanların  okuma alışkanlığını küçük yaşta edinmesi gerekir.  Her ne   kadar okumanın temeli küçük yaşlarda da atılsa insan her yaşta okuma alışkanlığına sahip olabilir.

 

Yeter ki okuma merakımız ve okuma aşkımız olsun. Her yaştaki insanların  kitap ve gazete okumalarını sağlamak için   toplum içindeki  her kesimden insanın buna destek vermesi gerekir. Hayatında  hiç kitap okumamış bir insana bir anda yedi yüz sayfalık kitap verirsek o insan elbette kitap okumaz. Kitap okuma alışkanlığının olması için ilk olarak ince   kaplı ve kitaplardan başlanmalıdır.  İnsan   kendi ilgi ve yeteneklerini geliştirecek kitapları aramalı ve onları okumaya çalışmalıdır.  Örneğin; kişi ev hanımıysa “çocuğumu geleceğe nasıl daha iyi hazırlamam gerekir?” düşüncesindeyse o  konu ile ilgili kitaplar almalıdır. Ya da sevdiği bir  yazar varsa onun kitaplarından başlamalıdır.   Önce sevdiğimiz kitap türlerinden başlanmalıdır. Daha sonra ise farklı türlerde  kitaplar araştırılmalıdır ve  böylece kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalıdır.   Kitap okuma alışkanlığının olması için bireyin aynı zamanda istikrarlı olması gerekir. Kişi kitap kulüplerine katılmalıdır. Kendine her gün  mutlaka kitap okuyacağım ve kendimi geliştireceğim diyerek kendini motive etmelidir.  Okul kütüphanesi kullanılmalıdır.

 

Çevremizdeki kişilere kitap okuyarak örnek olmalıyız ve onların da  sevdiği, ilgi duyduğu kitapları okuması için  onlara kitap okumanın öneminden ve  faydalarından bahsetmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme