Koronadan Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır Konulu Kompozisyon Yazınız.

Koronadan Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

Koronavirüs  ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştır. Çin’de başlayıp dünyayı etkisi altına alan bu salgın   çok sayıda insanın canını almış ve almaya da devam etmektedir. Koronavirüs insandan insana bulaşan ve ölümcül olabilen bir hastalıktır.  Belirtileri ise yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, burun akıntısı vb. şeklinde devam etmektedir. Koronavirüs gün geçtikçe mutasyona uğraığı için  yeni belirtiler de ortaya çıkmaktadır. Bunlar; koku kaybı, tat kaybı, ishal olma, eklemlerde aşırı bir şekilde ağrı olması ve aşırı halsizlik vb. gibi. Hayatımızı altüst eden koronavirüsten korunmak  için şunları yapmalıyız:

 

* Mecbur olmadığımız sürece evlerimizde kalmalıyız ve ‘’ Hayat Eve Sığar.’ ‘ düşüncesi ile hareket etmeliyiz.

* Ellerimiz, yüzümüzü yıkamalıyız ve her elimizi yıkadığımızda sabunla bir güzel ovmalıyız.

* Dışardan geldiğimizde hemen elimizi  yüzümüzü yıkamalıyız ve üstümüzdeki kıyafetleri makineye atmalıyız ya da güneşin olduğu ortama bırakmalıyız.



* Dışarıya çıkarken maskelerimizi takmalıyız ve kullandığımız bir maskeyi tekrar kullanmamaya özen göstermeliyiz.

* Sosyal mesafe kuralına her zaman uymalıyız ve kalabalıkların olduğu yerlere kesinlikle girmemeliyiz.

* İnsanlar  ile yakın temas kurmamalıyız.

* Sarılma, tokalaşma, öpüşme gibi  geleneklerimizde samimiyeti  ifade eden durumları bu süreçte kesinlikle yapmamalıyız.

* Devletin ortaya koyduğu kurallara tam anlamı ile uymalıyız  . Hem kendimizi hem de başkalarının yaşamını tehlikeye atmamak için  mümkün olduğu kadar evde kalmalıyız ve evimizde çeşitli faaliyetler ile vakit geçirmeye çalışmalıyız.

* ‘’ Gel bir sarılalım, hasret giderelim  şeklindeki eski alışkanlıkları bu süreçte unutmaya çalışmalıyız. Yaşlılarımızı bu süreçte korumalıyız ve mümkün olduğu kadar onlardan uzak durmalıyız.

* Elimizi yüzümüze, gözümüze götürmemeliyiz.

* Bulunduğumuz yeri sık sık havalandırmalıyız.

* Çok kalabalık ortamlarda gerekirse iki maske takmalıyız ve taktığımız maskenin kalitesine ve  koruyuculuğuna da dikkat etmeliyiz.  Çünkü  her şeyin sahetesi olduğu gibi piyasa da sahte maskeler üretilebilmekte ve ne yazık ki insan sağlığı hiçe sayılabilmektedir.

* Bol sıvı tüketmeliyiz ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz.

* Panik yapılmamalı ve sakin olarak kurallara uyulmaya çalışılmalıdır.

* Toplu taşıma araçlarına mümkün olduğu kadar binmemeliyiz.

 

Tüm bu önlemlere dikkat ettiğimiz taktirde hem kendi sağlığımızı hem de başkalarının sağılığını tehlikeye atmayacağımızı unutmayalım. Bu zorlu günleri atlatıp tekrar sokaklarda özgürce dolaşabildiğimiz günlere kavuşabilmek için lütfen “Evde Kal, '' Hayat Eve Sığar'' sloganlarını beynimize yerleştirmeli ve buna göre de hareket edilmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme