Konusu ‘’Anne‘’ Olan Bir Kompozisyon Yazınız.


Konusu  ‘’Anne‘’ Olan  Bir Kompozisyon Yazınız.

Anne deyince akla gelen  ilk şey sıcak bir kucak, koşulsuz sevgi, koşulsuz bağlılık, sevme ve sevilme gelir aklıma. Anne demek  güzel yürek demektir, anne demek yavrusunu  ondan hiçbir şey beklemeden doya doya sevmek ve onu sağlıklı  bir şekilde topluma  kazandırmak demektir. Anne demek gül demek  sümbül demek, çiçeklerin hepsi demektir.  Çünkü anne bir toplumun en başıdır, bir ailenin  en nadide gülüdür ve en değerlisidir. 

Annelerimiz , o elleri öpülesi güzel yürekli insanlar bize  kendinden çok değer veren, bizim için fedakarlık yapan nadide , kıymetli hazinelerdir.  Onların bize veren Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Anne  demek ondan uzak kaldığımızda ona duyduğumuz hasret demektir, anne demek biz hasta olduğumuzda herkesten çok bizim için kaygılanan ve gün boyunca  telefonumuzun durmadan çalmasını sağlayan  melek demektir. İşte anne budur. Annelerimiz için ne kadar güzel benzetmeler yapsak azdır. Çünkü onlar her türlü sevgiye ve  saygıya layık kimselerdir. Bunun için annelerimizin değerini bilmeliyiz. Nasıl ki bebekken onlar bizi gözünden sakınmışsa, onlar da yaşlandığı zaman biz onlara gereken değeri vermeliyiz, gereken ilgiyi göstermeliyiz. Çünkü onlar da yaşlandığı zaman tıpkı bebek gibi olurlar ve evlatlarından sevgi beklerler. Sevgi ile, ilgi ile ruhları, gönülleri doyar ancak. Onun için bu güzel melekleri üzmeyelim, onları çok sevelim ve onları evimizin baş tacı yapalım. Onlara her zaman yanlarında olduğumuzu maddi ve manevi olarak hissettirelim.

Annelerimizin önemi ile ilgili şu sözleri de unutmayalım:  Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa anneler için şu sözü söylemiştir: ’’Cennet anaların ayakları altındadır.’’ ‘’ Bir anne, yüreği dibinde her zaman bir af bulunan bir uçurumdur.”
İşte bu  güzel sözleri de aklımıza ve kalbimize yerleştirerek anneliğin ne kadar değerli, ne kadar kudretli bir görev olduğunu bilmeliyiz ve onları çok ama çok sevmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme