Nasıl Bir Doğada Ve Sosyal Çevrede Yaşamak İstediğinizi Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.

 Nasıl Bir Doğada Ve Sosyal Çevrede Yaşamak İstediğinizi Anlatan  Bir Kompozisyon Yazınız.

Yaşamak belki de insanoğluna verilmiş en değerli armağan, en güzel mucize bazen de en kaygılı ve acı günler, yaşanmışlıklar, acılar, aşklar, özlemlerdir.  Çünkü yaşamak nefes almaktır, yaşadığın ana,  birlikte yaşadığın kimselerin  sana olan  sevgisine, senin yaşama olan ilgine şükretmen, hepimizin de şükretmesidir.  Yaşam bir imtihan, sabırla zorluklara göğüs germektir aslında. Yaşadığın  onca zorluğa karşın karşına çıkan sürprizler, yaşadığın anılar ve yaşayacağın her şeydir.

Nasıl bir doğada yaşamak isterdim dediğimde aklıma şunlar gelir hemen:    Ormanların katledilmediği,  denizlerin kirletilmediği, denizdeki canlıların  zehirli atıklarla ölmediği, ağaçların  hunharca kesilmediği, daha çok para kazanma hırsı yerine insanların daha çok doğaya nasıl faydalı olurum, nasıl duyarlı olurum bilincinin olduğu temiz ve nefes alabildiğim bir çevrede, bir dünyada yaşamayı çok isterdim. Doğayı yıpratmadan, ona verdiğimiz zarardan pişman olup bilinçli kimseler olarak yaşamaya devam etmek  ve nefes almak isterdim. Bize verilmiş olan, her gün durmadan şırıl şırıl akan şelalelerin  kirletilmediği, göllere çöplerin pisliklerin atılmadığı, hayvanların katledilmediği,  hayvan türlerinin yok edilmediği bir dünyada yaşamak ne güzel olurdu aslında. İnsanların birbirlerine karşı sevgisinin daim olduğu, yüzüne gülüp arkandan konuşulmadığı, sevgili Mevlana’nın ‘’ Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.’’ sözünün tam anlamı  ile hayat bulduğu, dünyada barışın olduğu, bombaların, savaşların , kötülüğün, zalimliğin   ülke ülke kol gezmediği, sevgi dolu bir sosyal çevrede, saygı dolu  bir dünyada yaşamak isterdim. Havanın, suyun, toprağın kirletilmediği,   bu doğal güzelliklerin  acımasızca,  vurdum duyarsızca  katledilmediği , incitilmediği,  yok edilmediği bir  doğada yaşamak belki de yaşamanın gerçek anlamıdır. Bunun için her zaman elimizden geldiği kadar doğamızı korumaya çalışalım ve onu yok etmek yerine onu daha da var edelim, daha da iyileştirelim ve onda açtığımız yarayı  sarmaya çalışalım ve doğamızın , dünyamızın gönlünü kazanmaya bakalım.

Yaşadığımız sosyal çevrenin ise şöyle olmasını arzu ederdim. Çevremdeki her insan  güler yüzlü, içten ve samimi olmasını isterdim.  İnsanların çıkarcı olmamasını,  içinde gerçek sevgi olmasını isterdim. Herkesin birbirine kucak açtığı, birbirine yardım ettiği sevgi dolu bir sosyal çevrede yaşamak isterdim. Sevgili Nazım’ın da dediği bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe bir dünyada yaşamayı o kadar çok isterdim ki…..

1 yorum:

Deneme