‘’Babasına Hayır Etmeyenin Kimseye Hayrı Olmaz.’’ Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

‘’Babasına Hayır Etmeyenin Kimseye Hayrı Olmaz.’’ Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

Baba   belki de bu dünyada bizi  annemiz gibi koşulsuz seven, bizim için çalışıp çabalayan, cebindeki son kuruşu dahi yavrum zorda kalmasın diye  veren en büyük can dostumuz, sırdaşımız, arkamızda duran  dağımızdır. Evladı için her türlü zorluğa göğüs geren, gece gündüz demeden evine ekmek götürmek için alın  teri ile, helal yoldan ekmeğini kazanan can parçamızdır. Babamız bizim bu dünyada değer vermemiz gereken,  fedakarlık yapmamız gereken en önemli baş tacımızdır. Çünkü onların hakkını yüz yıl çalışsak da ödeyemeyiz. Babalık hem kolay hem de zor bir görevdir.

 Babalarımız çok zorluklarla bizleri bugünlere getirir.  Çocuğum sağlıklı olsun, karnı doysun diye elinden gelen her türlü fedakarlığı gece gündüze demeden  yapar ve ömrünün sonuna kadar da yapmaya devam eder. O onca çileyi bizim için çekerken biz onun için ufak zorluklara  göğüs geremiyorsak, ona yeteri kadar sevgimizi, ilgimizi veremiyorsak çok büyük hata yaparız, çok büyük pişmanlıklar duyarız ileride.  Onlara hak ettiği değeri vermediğimiz zaman onlar çok üzülür ve   hayal kırıklığına uğrayabilirler.  Babasına hayrı olmayan bir kimsenin, babasına bakmayan, ona merhamet etmeyen kimsenin başkalarına da hayrı olmaz. Başkalarına göstermelik iyi davrananlar  bırakın iyi evlat olmayi iyi insan dahi olamaz. Ne yazık ki kimi menfaatlerini düşünen kimseler babası olmadığı halde, zengin olan kimselere öyle bir yağ çekmektedirler ki sanki karşısındaki babası, sanki o zengin adam bu vefasız evladın çilesini, kahrını çekmiş de bu ilgiyi o adam hak ediyormuş gibi ona  babalık etmeye çalışırlar. Oysa bu davranış ,  o kadar aciz ve o kadar çıkarcı  bir davranıştır ki bu yapan kişi de  karakter  ve kişilik  olduğunu düşünmüyorum. Kişi önce kendi babasına, kendi ciğerine , kendine emek  eden babasına evlatlık etmelidir. Çünkü onu bugünlere getiren, onu kimselere muhtaç etmeden adam eden kişi babasıdır.  Onun için önce babalarımıza iyi davranmalıyız, onların hayır dualarını almalıyız ve onların gönüllerini fethetmeliyiz.

Babalarımızın kalbini asla kırmamalıyız, onu bir başına bırakıp gitmemeliyiz.  Bize ihtiyaçları olduğu zaman her anlarında babalarımızın yanında olmalıyız.  Ona kitaplar hediye etmeliyiz, yaşlandığı zaman o mutlu olsun diye ona sevdiği romanlardan okumalıyız ve  onun  kendisinin evladına  ait olduğunu  babamıza hissettirmeliyiz.  Onu yanımızdan ayırmamalıyız ve ona olan saygımızı  her zaman  en güzel bir şekilde göstermeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme