‘’Çok Zengin Olsaydınız Paralarınızı Nasıl Değerlendirirsiniz?’’ Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.


‘’Çok Zengin Olsaydınız Paralarınızı Nasıl Değerlendirirsiniz?’’  Konulu  Bir Kompozisyon Yazınız.

Zengin olmak, kimseye muhtaç olmamak,   istediğin her türlü ihtiyacını karşılamak insanoğlu için  bulunmaz bir hazinedir. Zengin olan kimse başkalarına el açmak zorunda kalmaz tam aksine el açan kimselere yardım eder ve veren el olur. Çünkü veren el olmak, yardımsever olmak dilenci olmaktan her zaman daha iyidir. Çok zengin olsaydım paramı şu şekilde değerlendirirdim.   Çok sayıda ev alırdım . Bu eve  kiracılar koyardım. Kiracılardan aldığım parayı da  hesabıma yatırırdım. Yatırdığım paraları  da şu şekilde avantaja çevirirdim.

Altının fiyatı düştüğü zaman o bankadaki paralarımın hepsine altın alırdım. Yani altın hesabı oluştururdum. Böylece daha çok para kazanmış olurdum.  Daha sonra bu paramın  fazlası ile  de maddi durumu olmayan öğrencilere aylık belli miktarda burs bağlardım. Bu çocukların gelecekte ilim  insanı olmaları için onlara  para vermekten, onlara fayda sağlamaktan asla kaçmazdım. Çünkü ülkemizn geleceğini aydınlatan kimselerin  gençler olduğunu bilir ve yatırımımı da maddi durumu olmayan gençler için yapardım ve bundan da asla pişmanlık duymazdım Böylece ülkeme de faydalı insanların yetişmesinde bir nebze de olsun katkı sağlamak beni mutlu eder.  Param çok olduğu için paralarımı ayrıca şu şekilde değerlendirirdim.  Büyük bir  alışveriş merkezi açardım.  Oradan gelen paralar ile de  kendi doğduğum ilçeye kocaman bir okul yaptırırdım. Bilirdim ki bir ülkenin yükselişi ancak eğitim ve öğretimle sağlanır, okulun olduğu yerde de eğitim öğretim olduğu için okula yatırım yapardım.  Yaptırdığım  okulun  da her türlü ihtiyacını ölene kadar karşılardım ve okula giden çocuklara da  elimden geldiğinde maddi destek sağlardım. Böylece hem ben mutlu olmuş olurdum hem de  kendi vatanımın insanlarına fayda sağlamış olurdum. Yine param çok olduğu için   yaşadığım ve doğduğum şehir olan  İstanbul’a kocaman bir hastane açardım.

Bu hastanenin geliri ile de  İstanbul’da maddi durumu  çok kötü olan ailelere  ev alırdım ve onların maddi açıdan rahat etmesini sağlamak için elimden  gelen her türlü çabayı gösterirdim.  Çünkü beni mutlu eden  en önemli şey maddi durumu olmayanlara yardım etmek, onların eğitim ve öğretimine katkı sağlamak ve bilinçli öğrenciler, başarılı öğrenciler yetiştirilmesini sağlamaktır.  İnsanlığa, dünyaya bir katkım olmasını ve bunu da  yaşamımı  sonuna kadar devam ettirmeyi sağlardım. Yeter ki insanlar mutlu olsun, yeter ki her zaman biz anlayışı ile hayatımızı idame ettirelim ve bundan dolayı da  gerçek mutluluğu yaşamış olarak gece yatağımıza huzur içinde yatardım. Çünkü benim için gerçek mutluluk, manevi huzur ;  yardım etmek, düşenin elinden tutmak ve  her zaman  merhametli olmaktır. İşte bunları yaptığımız zaman mutluluğu çok uzaklarda da aramaya gerek yoktur  diye düşünüyorum.

15 yorum:

Deneme