‘’Zor, İmkansızdan Kolaydır.’’ Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.


‘’Zor, İmkansızdan Kolaydır.’’  Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

İmkansız olan şey her ne ise o gerçekleşmez.  Çünkü yapılan  ya da hedeflenen şeye ulaşılamaz. Çünkü  imkansız olacağı, istenilen şeyin kesinlikle gerçekleşmeyeceği bellidir. Adı üstünde imkansız  denilmiş ve son nokta konulmuştur. Oysa zor olan bir şey imkansız değildir.  Adı üstünde zordur fakat yoğun bir çalışma ile  amaca ulaşılabilir.  Zor olan şey   çalışarak, emek ederek, alın teri dökerek üstesinden gelemeyeceğimiz şeyler  değildir. Yani çözümsüz gibi görünen şeyler yüksek bir gayretle  çözülür. Yeter ki insanın içinde çalışma azmi olsun ve sabırla o dikenli yollardan yürümey devam etsin.

Elbette ortaya koyduğumuz hedeflerimiz vardır, hayallerimiz vardır, umutlarımız vardır. Bunları gerçekleştirmek için ise yapılması gereken, aşılması gereken zorlu süreçler, dikenli yollar karşımıza çıkacaktır. Bu zorlu süreçte önemli olan pes etmeden yolumuza devam etmektir. Yani zorlukların üstesinden her ne pahasına olursa olsun gelmeliyiz. Bunun için de  çok çalışmalıyız, planlı ve programlı çalışmalıyız ve kesinlikle bir  sistemimiz olmalıdır. Kolay olanı her insan başarabilir. Kolay olana ulaşmak da kolaydır zaten. Zor olanı ise herkes başaramaz. Ancak disiplinli bir şekilde durmadan yoluna devam eden, azimle yola koyulanlar zor olanı başar.  Buna en güzel örnek olarak milletimizi zorluklardan kolaylığa çıkaran  ve bize yenilikler getiren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü verebiliriz.  O zor yıllarda, hiç kimsenin umudu yokken  koca vatanı yeniden inşa etmiştir. Bizlere Cumhuriyeti, demokrasiyi  tanıtmıştır ve  ülkesini baştan yeniden şekillendirmiştir.  O yıllarda ülkeyi kurtarmak bile zor  görünürken  o ve  milletimin  yiğit adamları birlik içinde olup  vatanı kurtarmışlardır. Daha sonra çeşitli inkılaplar yapılmış ve zor gibi görünen şeyler umut ederek, emek ederek gerçekleşmiştir.  Bunun en güzel örneği de dediğim gibi  Mustafa Kemal Atatürk'dür.
Bunun için hayatta her ne olursa olsun  bir şey zor diye onu imkansız gibi görmemeliyiz.

Zor olduğunu bilerek daha çok çalışarak, daha çok didinerek yolumuza  devam etmeliyiz. Zor olanı başarmak ile ilgili şu anlamlı sözü de aklımızın bir köşesinde bulundurmalıyız: ’’Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir.’’   Mark Kay.
 İşte bu sözlerden yola çıkarak umutla yola koyulmalı ve zor olanın üstesinden gelmek için var olan gücümüzü, emeğimizi, alın terimizi sonuna kadar harcamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme