‘’Çok Yaşamak Elimizde Değil ama Adımızı Çok Yaşatmak Elimizdedir.’’ Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.


‘’Çok Yaşamak Elimizde Değil ama Adımızı Çok Yaşatmak Elimizdedir.’’ Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

Çok yaşamak ya da az yaşamak kimsenin elinde olan bir durum değildir.  Çünkü kaderimiz,  Yüce Allah tarafından belirlenmiştir.  Çünkü bize verilen  nefesin bile sayısı vardır bu dünyada. Yaşam hem böyle ilginç hem de yaşanılmaya değer yanları ile bir bütündür.  Çok yaşamak insanın elinde olmayabilir fakat adını yaşatmak ise kişinin elinde olan bir şeydir.  İnsan ; insanlık için yaptığı hizmetler ile  topluma faydalı  olarak adını sonsuza kadar yaşatabilir.

Örneğin;  Dünyada devam etmekte olan korona virüse aşıyı bulan iki  bilim insanı aynı zamanda karı koca olan  bu değerli bilim insanları şu anda yaptığı başarılar ile dünyaya adını duyurmuşlardır.  Bu kişilerin Türk olması bizi ayrı mutlu etmekte,   ve gururlandırmaktadır.  İşte böyle  üretken, nitelikli kimseler  hem çalışarak içinde yaşadığı topluma fayda sağlar  hem de kazandığı paralar ile okul, hastane yaparak veya kitap yazarak, veya bir buluşa imza atarak insanlığa  çok faydalı olabilir.   İşte bunlar yapıldığı zaman  hayatta olunmasa bile o kişinin adı hiçbir zaman unutulmaz ve o kişi ya da kişilerden bahsederken yüzümüzde hep bir tebessüm ve gülümseme olur. Bunun için çok çalışmalıyız ki insanlığa, dünyaya bir  katkımız olsun ve ben de bir şey yapabildim, bu dünyadan ayrılırken benim de kalıcı bir imzam var diyebilelim. Ondan dolayı da her zaman  çok çalışalım ve adımızı tarihe yazdıramasak da  yaşadığımız toplumun gönlüne kazınalım. Bu bile insanı onurlandırır ve yaşamdan  mutlu ayrılmasını sağlar. Yeter ki insanlığa, dünyaya bir katkı sağlayarak ayrılalım bu dünyadan. Adım böylece sonsuza kadar yaşamış olur.

Bugün Mehmet Akifler, Atatürkler ve daha nice büyüklerimiz ömür olarak yüzlerce yıl yaşamamışlardır ama hizmetleri ile, ortaya koydukları eserlerle asırlarca unutulmayacaklardır. Bu yüzden adımızı yaşatabilmek için elimizden geldiği kadar vatana, millete hayırlı işler yapmaya çalışmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme