İyi İnsan Nedir, İyi İnsanın Özellikleri Sizce Nelerdir? Kendinizi İyi Bir İnsan Olarak Tanımlar mısınız?


İyi İnsan Nedir, İyi İnsanın Özellikleri Sizce  Nelerdir?  Kendinizi İyi  Bir İnsan Olarak Tanımlar mısınız?

İyi insan kimseye kötülüğü dokunmayan, çevresindeki tüm canlılara karşı  merhametli ve şefkatli olan kimsedir. İyi insanın en önemli özelliği güzel bir ahlaka sahip olmasıdır. Güzel ahlaklı olan insan da herkes tarafından sevilen, değer verilen, saygı duyulan kimsedir. İyi insanlar güvenilir kimselerdir.  Yalan söylemezler, kimsenin dedikodusunu yapmazlar ve kimsenin kuyusunu kazmazlar. Çünkü onlar her zaman sevgi ile merhamet ile yola çıkan ender kimselerdir.

Yapmacık kimseler değildir. İçten  ve samimi insanlardır. İnsanlar ile iyi iletişim kuran, empati kurma becerisine sahip olan kişilerdir. İyi insanlar güzel ahlaklı olduğu için aynı zamanda sorumluluklarını da yerine getiren insanlardır. Ailesine bağlı insanlardır. Küçüklerine sevgi ile yaklaşan , büyüklerine saygılı olan kimselerdir. Hoşgörülü ve  sevecen  insanlardır. Olduğu gibi görünen, kendisi olan insanlardır. Kültürüne sahip çıkan, vatanını ve milletini çok seven insanlardır. Kendimi iyi bir insan olarak tanımlayabilirim. Çünkü insanları çok seviyorum ve kimseye karşı art niyetli değilim. Yalan söylemeyi sevmem. Güvenilir bir insan olduğum çevremdeki kişiler tarafından söylenir. Samimi bir insanımdır. Sahte ilişkiler kurmayı hiç sevmem.

Sorumluluklarımı yerine getiren bir insanım. Merhametli bir insanımdır. Çevremdeki hayvanlara su veririm, onlara asla kötülük etmem. Yaşlı insanlara yardım ederim ve onların yapamadığı işleri yapmaya çalışırım. Özellikle de şu korona virüs sürecinde dışarı çıkamayan yaşlı komşumuza yardım ettim ve marketten ihtiyaçlarını ve isteklerini alıp kapısının önüne koydum. Yaptığım iyilik bana her zaman huzur ve mutluluk katmıştır. Bunun için iyilik yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme