Mehmet Akif Ersoy’a Milli Duyguları Hissederek Bir Mektup Yazınız.

Mehmet  Akif  Ersoy’a  Milli Duyguları Hissederek Bir Mektup Yazınız.

Milletinin  nasıl bir millet olduğunu en iyi şekilde anlayan,  onu en iyi şekilde  betimleyen ve gözlemleyen, milletine  olan sevgisi ile  başka milletlere örnek olan istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy!
Sen ki ne yüce gönüllü,  vatan sevdalısı  kıymetli bir insansın.  Vatan denildiği zaman, bayrak denildiği zaman aklımıza   gelen en önemli şairlerimizden birisin. 

Yazdığın  İstiklal Marşı ve diğer  şiirlerinde iliklerimize kadar vatan sevdası ile  dolduk . Senin şiirlerinle vatana olan bağlılığımız, topraklarımıza olan bağlılığımız daha da arttı. Sen  ne yüce gönüllü bir  insansın ki  milli şiirini yazarken  sana   teklif edilen parayı kabul etmedin. Çünkü sen bunu para için yapmadın, vatanına olan aşkın için, vatanının  kıymetini bildiğin için yaptın. Değerli üstadım! Ben bayrak sevgisini, millet sevgisini senin sayesinde öğrendiğim. Eserlerini okuduğum zaman çok duygulandım  ama vatana olan sevdam senin sayende daha da arttı. Milletin için  her  türlü fedakarlığı yaptın. Her zaman sorumlu bir insan oldun ve asla vatana ihanet etmedin, vatanını satmadın. Bugün tüm çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimizi seni özlemle yad ediyor. Sana olan sevgimiz ve özlemimiz  her geçen gün daha da çoğalıyor.

Sana layık olmak için, vatana hayırlı bir evlat olmak için daha çok çalışacağım ve ülkemizin birliğini ve dirliğini  canım pahasına da olsa koruyacağım. Çünkü ben tüm bunları senden öğrendim örnek insan. Rabbim sana cennetinin en güzel köşelerinden birini nasip etsin. Nurlar içinde uyu yiğit insan,  milletine sadık insan…

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme