Mevlana’ya Mektup Yazınız.


Mevlana’ya Mektup Yazınız.

Yazdıkların ile, bıraktığın muhteşem eserlerin ile dünyaya ışık tutan, dünyayı aydınlatan ve ölümsüzleşen değerli insan Mevlana!
Sen ki yazdığın eserler ile bize  hoşgörüyü öğreten, birlik beraberlik ve dayanışmayı öğreten büyük insan! Çok şeyler kattın  hayatımda bana.  Sevdiklerimize telefondan mesaj gönderdiğimizde bugün bile internet sitelerinde senin sözlerini bulup onlara  gönderiyorum. Her yerde senin güzel sözlerin bizlere ışık tutmakta ve tutmaya da devam etmektedir.

Bazen çok öfkelendiğimde, bazen başkalarının kusurunu bulmaya çalıştığımda, bazen çok cimri davrandığımda senin sözlerin geldi aklıma. Sonra ben ne yapıyorum dedim ve hemen yanlış davranışlarımdan vazgeçtim. Çünkü senin eserlerini okudum ve okumaya da devam ediyorum. Çünkü sen bana, bize insanlığı öğrettin, eserlerinde insanlık hakkında bilgiler verdin.  İnsanlar arasında dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmayan büyük bir ilim insanıydın. Ne olursan ol yine gel dedin ve bu ısrarcılığından da asla vazgeçmedin. Çünkü sen insanları iyiliğe, doğruluğa çağırdın. Şefkat ve merhamette güneş gibi olmayı öğrettin bize. Kusurları örtmede gece gibi olmayı, cömertlikte akarsu gibi olmayı vb. İnsan ilişkilerinde sabretmeyi, insanları olduğu gibi kabul etmeyi senden öğrendik biz. Yurt dışındaki mazlum  insanlara bile yardım kutuları gönderilirken senin sözlerin  yazılıdır o kutuların üstünde. İşte sen dünyaya gelmiş büyük alimlerden birisin.

Ne güzel insansın sen Sevgili Mevlana Celalettin  Rumi. Seni çok seviyorum, milletim de seni çok seviyor ve sen bizim değerimizsin, kültürümüzsün. Yerinde rahat uyu  büyük bilim insanı, büyük alim. Rabbim mekanını cennet eylesin, nur içinde yat….

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme