Yardımlaşmanın Sonuçları İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.


Yardımlaşmanın Sonuçları İle İlgili  Bir Kompozisyon Yazınız.

İnsanların  birlik ve bütünlük içinde yaşaması için , kardeşliğin daim olması için yardımlaşma ve dayanışma en büyük  değerdir . Yardımlaşma olunca birlik, beraberlik ve dayanışma olur. İnsanlar arasındaki, toplumlar arasındaki sevgi bağı  daha da güçlenir.  İnsanlar gelenek ve göreneklerine, kültürüne daha çok bağlanır. 

Yardımlaşma olduğu zaman huzur olur, mutluluk olur . İnsanlara arasında nefret olmaz. Yardımlaşma olduğu zaman empati olur.  Empati kurma becerisine sahip olan kişi de yardım ettiği için kendini daha çok mutlu  hisseder. Yardımlaşma olduğu zaman vicdan azabı olmaz. Kişinin vicdanı hep rahat olur ve yatağına huzurlu bir şekilde yatar. Yardımlaşma ülkeler arasında olduğu zaman daha da güzel olur. Çünkü savaşlar olmaz, bencillik olmaz, kibir ve zalimlik olmaz. Bunun için her zaman yardımsever bir kişi olmalıyız.

İnsanlığı yaşatmak için, insanlığın daim olması için her zaman  yardımsever insanlara da yardımcı olmalıyız.  Zorlaştırmamalıyız, kolaylaştırmalıyız. İyilikten ve güzellikten yana olmalıyız. Yardımlaşmanın önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız: ‘’ Sevmek fiiIinden sonra geIen dünyanın en güzeI fiiIi yardım etmektir. ‘’Bertha von Suttner

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme