Doğayı Korumazsak Ne Olacağını (Çünkü Ancak Bence Özet Olarak Ben Olsaydım Bundan Farklı Olarak vb.) Kelimelerini Kullanarak Bir Yazı Yazınız.


Doğayı Korumazsak  Ne Olacağını ( Çünkü, Ancak, Bence, Özet Olarak, Ben Olsaydım,  Bundan Farklı Olarak vb.) Kelimelerini Kullanarak Bir Yazı Yazınız.

Doğanın  var olması tüm canlılar için  çok önemlidir . Çünkü doğa demek yaşam demek , nefes almak demektir . Ne yazık ki biz insanlar  tarafından doğamız git gide bozulmakta ve doğal dengesini kaybetmeye başlamaktadır .

Doğayı korumazsak bir çok olumsuzluk bizi bekleyecektir. Çünkü doğa olmadığı zaman  biz çok büyük sıkıntılara gireceğiz ve  yaşam  diye bir şey olmayacaktır .Doğayı korumazsak bence çok büyük  sıkıntılar bizi bekliyor olacaktır . Mesela yaşam alanımız olmayacak, oksijen kaynağımız olmayacak, temiz içilebilir sularımız olmayacak, biyolojik çeşitlilik olmayacak, bundan farklı olarak insanların ruh sağlığı bozulmaya başlayacak ve daha bir sürü şey . Doğayı korumadığımız zaman toprağımız olmayacak . Toprak olmayınca da aç kalacağız.  Doğanın yerinde ben olsaydım ben de aynı tepkileri verirdim. Çünkü insanların bana yaptığı bunca zararı unutamazdım. Özet  olarak doğamıza sahip çıkalım. El birliği ile doğayı yok etmek yerine, kuvvet birliği ile yeniden doğamızı var edelim. Her yere fidanlar dikelim, betonlaşmaya bir son verelim.

Çevremizi temiz tutalım, ormanlarımızı koruyalım, sularımızı, havamızı, toprağımızı kirletmeyelim. Ancak doğaya sahip çıkarak, ona zarar vermeyerek kurtuluruz bu  kötü sonuçlardan. Bunun için de  bir ağaç gibi tek ve hür ve bir  orman gibi insanca yaşamaya bakalım bu güzel dünyamızda.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme