Sizce Anne Ve Babalar Çocuklarıyla İletişim Kurarken Nelere Dikkat Etmelidir ?


Sizce Anne  Ve Babalar  Çocuklarıyla İletişim Kurarken  Nelere Dikkat Etmelidir ?

 Bir çocuğun her şeyinden sorumlu  olan, her türlü ihtiyaçlarını karşılaması gereken kişiler onların anne ve babalarıdır. Nasıl ki dünyaya çocuk getirmek onların tercihi ise  çocuklara bakmak ise onların bu dünyadaki en büyük sorumluluklarındandır. Çünkü çocuk hayatı boyunca ne öğrenirse, nasıl bir kişiliğe sahip olursa işte bunda en çok anne ve babanın rolü çoktur.. ,Anne ve babalar çocuklarını öncelikle çok sevmeli , onlar da bu koşulsuz sevgiyi hissetmelidirler . Çocuklar ile iletişim kurarken saygı ve sevgi gibi değerli kavramlar temel alınmalıdır . Çocuklarımızla kaba kelimeler konuşmamalıyız , küfür asla etmemeliyiz . Ana dilimiz olan Türkçeyi çok iyi kullanmalıyız . Çocuklara güven aşılamalıyız . Onların kendilerini gerçekleştirebilmeleri için elimizden gelen her türlü  fedakarlığı sonuna kadar yapmalıyız .


Çocuklarımız asla ve asla başka çocukların başarıları ile kıyaslamamalıyız . Onları incitecek hal ve davranışlar içine girmemeliyiz . Çocuklara iyi yönde örnek olmalıyız . Güzel ahlaklı olmalıyız , onlara yalan söylememeliyiz . Onların bize olan saygısını kaybetmemeliyiz , güvenlerini zedelememeliyiz. Sorumluluk sahibi bir insan olmalıyız ve onlar ile ilgili sorumluluklarımızı elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışmalıyız . Yeri geldiği zaman onların seviyesine inmeliyiz . Onlar ile güzel oyunlar oynamalıyız ve onların  mutlu olmasını sağlamalıyız .  Her zaman anne ve  babalar olarak tutarlı olmalıyız . Anne tutarlı baba tutarsız ya da tam tersi olmamalıdır .  Her iki taraf da çocuğuna tutarlı davranışlarda bulunmalıdır . Çocuklarımızın kendilerini  bize  daha iyi ifade edebilmeleri için onları cesaretlendirmeliyiz . Onların  cesaretini , heveslerini asla kırmamalıyız . Ön yargılı olmamalı, onları dinlemeden kesin hükümler verilmemelidir.  Onların amaçları doğrultusunda ilerlemelerine yardım etmeliyiz ve onları olumlu işlere yönlendirmeliyiz . Onlar ile iletim kurarken sen değil, ben dilini kullanmalıyız .  Onlardan büyük beklentiler içine girmemeliyiz .


Onunla konuşurken göz teması kurmalıyız . Onu anladığımızı , dinlemek istediğimizi ona samimi bir şekilde hissettirmeliyiz . Onu çok sevdiğimizi onlara söylemeliyiz ve onlara hep  iyi ve güzel şeyler öğretmeliyiz . Çocuklarımızın  kişiliğini hedef alacak, onların yaşamında derin iz bırakacak olumsuz davranışlardan kesinlikle kaçınmalıyız ve onları çok sevmeliyiz. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme