‘’Ağaç Dikip Gölgesinde Halkı Dinlendirmek Kadar İnsanın Kıyamet Gününde Hesabına Yarar Bir Erdem Yoktur.’’ Özdeyişi İle İlgili Duygu Ve Düşüncelerinizi Açıklayınız


‘’Ağaç Dikip Gölgesinde Halkı  Dinlendirmek Kadar İnsanın  Kıyamet Gününde Hesabına Yarar Bir Erdem  Yoktur.’’ Özdeyişi İle  İlgili  Duygu Ve Düşüncelerinizi Açıklayınız. 6. Sınıf Türkçe Dersi 222.sayfa

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa bu sözü ile ağaç dikmenin ne kadar faydalı olduğunu ve Allah katında büyük bir sevaba neden olduğunu belirtmiştir . Çünkü ağaç diken insan dünyaya ve  vatanına fayda  sağlar. Ağaç dikmek dünyanın en güzel duygusudur bence. Özellikle de küçük çocuklarınızla ağaç dikmek insana ayrı bir mutluluk verir.

Ağaç demek hayat demek , oksijen demek ,  doğaya fayda sağlamak demektir . İnsanlar diktikleri ağaçlar sayesinde binlerce insanın rahat etmesini sağlar . Dikilen ağacın gölgesinde oturan, o ağacın meyvesinden yiyen insanlar , ağacı dikene , yetiştiren kimseye dua eder . Çünkü biz küçükken gölgesinde oturduğumuz ağacı diken kimseye hep dua eder ve ve o ağacın altında saatlerce dinlenirdik. Bunun için  mümkün olduğu kadar sürekli ağaç dikmeliyiz , o ağacı bir şekilde yetiştirmeli ve bakımını asla ihmal etmemeliyiz .

Kıyamet gününde hesabımıza bir sevap eklemek istiyorsak ağaç dikmekten asla vazgeçmeyelim . Sürekli ağaç dikelim , ormanlarımızı , yeşil alanlarımızı yok etmeyelim. Diktiğimiz ağaçlarda gün gelecek gelecek nesillerin çocukları, torunları güzel vakitler geçirecek ve dünyamız yeşil alanlarla dolu, güzel bir dünyaya dönüşecek. 






0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme