‘’Sorumluluktan Kaçan Bütün İnsanlar, Doğruluktan Çok Zor Söz Edecek Kadar Bencildir.’’ Özdeyişi İle İlgili Duygu Ve Düşüncelerinizi Açıklayınız

‘’Sorumluluktan Kaçan Bütün İnsanlar, Doğruluktan  Çok Zor Söz Edecek Kadar Bencildir.’’ Özdeyişi İle İlgili Duygu Ve Düşüncelerinizi Açıklayınız. 6.Sınıf Türkçe Dersi 149.Sayfa


Sorumluluk sahibi insanlar  üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan , bilinçli  ve üretken  kimselerdir. . Böyle oldukları için de toplum için de her zaman sevilen , sayılan, parmakla gösterilen kişiler olurlar . 

Sorumluluktan kaçan insanlar ise aslında hayatı boş vermiş , zamanın kıymetini bilmeyen , plan ve program doğrultusunda hareket etmeyen insanlardır .  Böyle insanlar da  doğruluktan söz etmeye cesaret edemezler .
Doğruluktan söz edebilmeleri için önce sorumluluk sahibi birey olmaları gerekir. Zaten sorumsuz oldukları için , kendilerini çok iyi tanıdıkları için doğruluktan söz etmeye cesaret edemezler. Sorumsuz insanlar sadece kendilerini düşünen, bencil insanlardır. Empati kurma becerisine sahip olmayan insanlardır. Böyle oldukları için de  hep kendilerini düşünen, duyarsız insanlardır. Sorumluluk sahibi insanlar ise her zaman doğrudan yana olan, doğruları konuşan kimselerdir. İşte böyle kimseler de elbette erdemli kişilerdir.

Bunun için hayatımız boyunca her zaman doğrudan yana, güvenilir kişiler olmalıyız. Sadece kendimizi değil herkesi düşünmeliyiz ve insanları sevmeliyiz.  Kendimize ve topluma karşı olan sorumluluklarımızı da yerine getirmeye çalışmalıyız.  Bencillikten uzak biz anlayışı ile yaşamaya devam eden kimseler olmalıyız.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme