Kar İle İlgili Hikaye Yazınız.


Kar İle İlgili Hikaye Yazınız.

 Yaşadığım şehir İstanbul'da olsa artık havaların o soğuk yüzünü görmeye başlamıştık. Çünkü kışın tam ortasındaydık ve dışarısı iç bölgeler kadar olmasa da  soğuktu.  Bu soğukta hemen yatağıma girdim ve sıcacık yatağımda uyumuşum. Sabah annem beni kahvaltıya kaldırdı ve  beni pencereye doğru götürdü. Şaşırmıştım, ne oluyor anne dememe gerek kalmadan  mutluluktan  bağırıp çığlık atmaya başladım. O da ne dışarısı bembeyazdı. Lapa lapa kar yağmış ş ve hala da yağmaya devam eden kardı beni bu kadar mutlu eden ve benim çığlık atmamı sağlayan şey. . Çünkü uzun zamandır İstanbul’a bu kadar fazla kar yağmamıştı . Çok mutlu olmuştum . Hemen  ablamı ve abimi de uyandırarak dışarıya kar topu oynamaya çıktık .  Kahvaltıyı  bile unutmuştuk mutluluktan. Çünkü bugün bizim günümüzdü. Oynadık oynadık ve en sonunda yorgun düşüp acıktığımız aklımıza geldi. Hava da  artık  o ılık havasını bırakmaya başladı.

Dışarısı soğumaya başlamıştı. Çünkü kar yağışı durmuş artık ayaz başlamıştı .  Abim ve ablamla birlikte  yaptığımız kardan adam ise bize bakıyordu zeytin gözleri ile. Hadi evinize gidin artık yarın yine gelirsiniz der gibiydi.  Gelecektik tabi gelmez olur muyduk hiç. Daha sonra annem hadi artık eve gelin , üşütüp hasta olacaksınız dedi . Kar yağdığı için, hava da soğuk olduğu için bugün okul da yoktu . Anne biraz daha oynayalım dedik hep bir ağızdan . Çünkü biz bugünü çok beklemiştik . Annem de 20 dakika kadar daha oynayın sonra gelin dedi . Biz de tamam dedik ve oyuna devam ettik . Daha  sonra ellerimiz, burnumuz üşüdüğü için koşa koşa eve girdik . Evde annemin yaptığı sıcacık çöreklerin kokusu mis gibi  mahalleyi sarmıştı . Annem hemen bir parça da komşumuz Aylin Hanım’a götürmemizi söyledi . Ben  çöreği annemden alarak hemen dışarı atıldım . Çünkü karda yürüyecektim . Daha sonra dışarı çıktım ve karda yürüyerek komşumuza çöreği verdim . Eve dönerken  kardan adamımıza sevinçle baktım ve ona sarılarak iyi akşamlar dedim. Sanki o da bana sana iyi akşamlar ufaklık der gibiydi.

Günüm harika geçmişti.  Karla oynamak, kızakta kaymak, kardan adam yapmak ve  daha neler neler.  Bunlar  muhteşem bir duygulardı. . Daha sonra eve gittim ve bir güzel kahvaltımı yaptım . O gün hiç unutamadığım harika bir kar günüydü benim için. Çünkü kar benim için  oyun demekti,  birlikte vakit geçirmek ve doya doya bağırmak demekti.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme