Eğitim Sistemimizin Eksik Yanlar Nelerdir Ve Bunlar İçin Neler Yapılmalıdır ?


Eğitim Sistemimizin  Eksik Yanlar Nelerdir Ve  Bunlar İçin Neler Yapılmalıdır ?

Bir toplumun  eğitime önem vermesi o toplumun kültür seviyesi ile ilgili bir durumdur . Ülkemizde de son yıllarda bir kültürel anlamda, eğitim ve öğretim ile ilgili düşüş yaşanmaktadır . Ülkemizdeki eğitim sistemi ne yazık ki istikrarlı bir şekilde devam etmemektedir . Çünkü eğitim alanında devamlı değişikliklere gidilmekte ve bu da eğitim sistemine zarar vermektedir . Sürekli sınavlar değişmekte ve eğitim bir yapboz tahtasına dönüşmektedir .  Sürekli değişen sistem hakkında çocuklar ve veliler ne yapacağını şaşırmış durumdadır.

Eğitim sistemimizin daha iyi bir hale gelmesi için  Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda çok iyi çalışmalara imza atmalıdır . Gelişmiş ülkelerin eğitim modeli ülkemizde de uygulanmaya çalışılmalıdır .  Aileler, çocuklar, öğretmenler ve tüm okul bu konuda iş birliği içinde hareket etmelidir . Yani herkes eğitim konusunda duyarlı ve bilinçli insanlar olmalıdır . Devamlı değişen bir sistem yerine uzun süreli olan ve  bizi ileriye götüren bir eğitim sistemine geçiş yapmalıyız . Her alanda gelişmek için eğitim sistemimizin  çok gelişmiş olması gerekir . Yoksa  gün geçtikçe daha da gerileyeceğiz ve aydın bir toplum olmak bize artık Kaf Dağı’nın ardı gibi görünmeye başlayacaktır . Nitelikli öğrenciler yetiştirilmesi için , nitelikli öğretmenler yetiştirilmesi için işe temelden başlamalıyız ve eğitim sistemine  çok önem vermeliyiz . Bu konuda devlet görevlileri de üzerine düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmalıdır. Eğitim sistemimiz Finlandiya gibi ülkelerde olduğu gibi gelişmiş olmalı ve sürekli yeni kararlar alınmamalı, sürekli sınav yöntemleri değiştirilmemeli ve daha neler neler....

Eğitim alanında geri kalmaya devam edersek kalkınma imkanını da kaçıracağız . Bunun için  eğitime çok ama çok önem vermeliyiz . Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim ile ilgili şu sözü de hayata geçirilmelidir:
* '' Hükümetin en verimli ve en iyi  önemli vazifesi Milli Eğitimle ilgili işlerdir.''

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme