‘’İnsanın Kendini Bilmesi’’ Adlı Kısa Ve Öz Bir Kompozisyon Yazınız.


‘’İnsanın Kendini Bilmesi’’ Adlı Kısa Ve Öz Bir Kompozisyon Yazınız.

İnsan olduğumuz için hayatta her zaman mükemmel olamayız . Çünkü hata yapmak bize özgüdür .  İnsan yanlışları ve doğruları ile bir bütündür.  Kişi her zaman kendini bilmelidir , değerini bilmelidir . Kendini toplum içinde küçük düşürmemek için üslubuna dikkat etmelidir . Her şeyi herkese söylememelidir .  Bir  arada olunduğu zaman  karşı tarafı kıracak söz ve hareketlerden kaçınmalıdır . Düşünmeden konuşmamalıdır.

 Kendini bilen insanlar kontrollü olan insanlardır . Toplum içinde  hal ve hareketlerine dikkat eden , ölçülü insanlardır. Kendini bilmeyen insanların ise ne kendisine saygısı olur ne de içinde yaşadığı toplumun  fertlerine .  Mutlu olmak için,  yaşamın tadını çıkarabilmek için ve toplum içinde saygın bir yer edinmek için kişi kendini, haddini bilmeli ve ona göre  davranmalıdır . İnsanın bilgili ve olgun kimse olması için de  okuması gerekir,  araştırması gerekir . Kişi cahil kalmamalıdır . Çeşitli kitaplar okumalı, kendini geliştirmelidir . 

Yaptıklarından pişman olmamak için her zaman tedbiri elimizden bırakmamalıyız . Bir anlık boşluğumuza gelip boş boş konuşmamalıyız, ayarımızı kaçırmamalıyız . Yaşamın anlamını ve tadını güzel sözlerle, ince davranışlarla çıkarmaya devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme