Bir Millet Ki Resim Yapmaz, Bir Millet Ki Heykel Yapmaz, Bir Millet Ki Fennin Gerektirdiği Şeyleri Yapmaz; İtiraf Etmeli Ki , O Milletin İlerleme Yolunda Yeri Yoktur.’’


Bir Millet Ki Resim Yapmaz, Bir Millet Ki Heykel Yapmaz, Bir Millet Ki Fennin Gerektirdiği Şeyleri Yapmaz; İtiraf Etmeli Ki , O Milletin  İlerleme Yolunda Yeri Yoktur.’’ 6. Sınıf Türkçe 93. Sayfa

Sanat bir milletin gelişmesinin önündeki en büyük aydınlatıcıdır . Sanatın olduğu yerde özgür düşünce vardır, bilim vardır, duygu ve düşünceleri istediğimiz kalıba  dahil etme vardır . Ulu Önder Mustafa Kemal sanata ve sanatçıya her zaman önem vermiştir .

Sanata önem vermeyen bir millet gelişme kaydedemez . Çünkü farklı şeyler öğrenmez . Sanatın olmadığı bir ülkede insanlar cahil kalır , duygular ve düşünceler anlam bulmaz . Resim yaparak duygularımızı kağıtlara aktarırız . Böylece hem akla hem de göze hitap olur . Bilime ve teknolojiye önem veren milletler buluşlar ve icatlar yapar . Böylece insanlığa büyük katkılar sağlanmış olur . Sanatın ve bilimin olmadığı yerde  gerileme olur . İnsanlar herhangi bir çaba içerisine girmez . Bunun sonucunda  o milletin kendine özgü  değerleri  olmaz , kültürel ögeleri, kültürel özellikleri olmaz . Bunun için ülke olarak her zaman sanata ve bilime önem vermeliyiz .

Ülkemizi gelişmiş ülke haline  getirmeliyiz . Resim yapmalıyız , heykel yapmalıyız, deney ve gözlem yapmalıyız. Yeni buluşlar gerçekleştirmeliyiz . Çocuklarımız daha küçük yaşlardayken onları herhangi bir sanat dalında ya da birden fazla sanat dalında çeşitli kurslara göndermeliyiz. Okul çıkışları da sanatla ilgili çeşitli etkinlikler ve  çalışmalar yapılmalıdır ve çocukların gelişmesi, kendini bu alanda da ilerletmesi sağlanmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme