Atatürk’ün Çocuk Sevgisi Hakkında Kompozisyon Örneği


Atatürk’ün Çocuk Sevgisi Hakkında Kompozisyon Örneği

Mustafa Kemal Atatürk çocuklara her zaman çok değer vermiş ve onları çok sevmiştir . Çünkü çocukları , milletinin geleceği , yarınları olarak görmüştür . Ondaki çocuk sevgisi çok ayrıdır .  Çünkü içinde çocuk sevgisi olan, merhamet duygusu olan iyi  bir lider, iyi bir eğitimcidir . Atatürk hayatı boyunca sevdiği kişilere bile çocuk derdi . Çünkü ona göre çocuk sevgi demekti , emek demekti , ilgi demekti . Çocuk yaşama ve dünyaya renk katan  çiçek demekti.

Belki onun hiç çocuğu yoktu fakat içinde bitip tükenmeyen bir çocuk sevgisi vardı . Çünkü çocuklar yalan değildi , yapmacık değildi .

İçinden geldiği gibi davranır ve insanların statülerine göre  değer vermezlerdi . Çünkü onlar  çıkarın, kurnazlığın ne olduğunu bilmeyen  çiçeklerdir . İşte Atatürk de çocukları bu özelliklerinden dolayı çok severdi . O ülkemizin çağdaş olması için çocukların iyi eğitilmesi gerektiğine inanırdı . Onun mavi gözleri her gittiği yerde çocuk arardı . Bunun için birçok manevi çocuğu olmuştur ve onları okutmuş ve onlara değer vermiştir . Çocuklar onu gördüğü her yerde ona sarılırdı . Mustafa Kemal de onların bu yoğun ilgi ve sevgilerine aynı şekilde karşılık verir ve duygulanırdı .  Mustafa Kemal ‘’ İşte benim kuşaklarım ‘’ diyerek onlara aşkla bağlanırdı . Çünkü dünyadaki tüm çocukları seven, çok iyi bir liderdi . 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı da çocuklar için hediye etmiştir . Onun manevi çocukların da olmuştur. Bunlar arasında bazılarını sayabiliriz:   Ayşe Afet İnan, Sabiha Gökçen,  Ülkü Adatepe, Nebile İrdelp,  Abdurrahim  Tuncak,  Mustafa Demir vb.dir. 

2 yorum:

  1. Çok güzel ama bunu örnek olarak baktım keşke bunu yazabilsem😔😟😣

    YanıtlaSil

Deneme