Savaşın Çocuklar Üzerindeki Etkilerini Anlatan Bir Konuşma Hazırlayınız.


Savaşın Çocuklar  Üzerindeki Etkilerini Anlatan Bir Konuşma Hazırlayınız.

Sevgili arkadaşlar bugün sizlere savaşların çocuklara ne kadar  zarar verdiğini ve onları nasıl olumsuz etkilediğini anlatacağım . Savaşların olduğu yerde her zaman kan , gözyaşı ve dram vardır . Ne yazık ki bu savaşlardan en çok etkilenen de  çocuklarımızdır . Korkuyu yaşayan,  yakınlarının kaybını canlı canlı gören, üzerine yağan bombalara çığlıklar atıp kaçmaya çalışan o masum yavrulardır. Savaşın esiridir aslında çocuklar. Savaşın  yok ettiği, çeşitli travmalara yol açtığı kişilerdir o melekler.

Savaşlar sırasında anne ve babasını kaybeden,  kardeşini gözleri önünde kaybeden çocuklar bu yaşadıkları acı olayları ömrünün sonuna kadar unutamamaktadırlar . Çünkü canlarını kaybetmişlerdir . En sevdiklerini , değerlilerini kaybetmişlerdir .  Bu ortamda büyüyen çocuk  psikolojik olarak kendini kötü hisseder . En ufak bir  patlama sesinden zamanla korkmaya başlar . Bunun için savaşlara dur denmelidir . Ülkeler siyasi menfaatleri için  küçücük yavruları öldürmemelidir .  Küçücük canlara kıyarak ne geçer ki ele acaba ? Bunu hiç anlamış değilim .  Onların da mutlu olmaya , koşmaya , oyun oynamaya hakkı yok mu? Onların da çocukluklarını yaşamaya hakkı yok mu? Var elbette . Çünkü onlar da sizin gibi çocuktur ve sizin gibi ilgiye, ait olmaya ihtiyacı vardır.

Keşke savaşlar hiç olmasa ve çocuklar savaş korkusu ile yaşamasalar dünya daha güzel olmaz mı?  Kan, göz yaşı ve dram sona erse . Herkes ülkesinde özgürce yaşasa ve  bombalar, silahlar olmasa. İnsanlar yaşasa, insanlık yaşasa ama ne yazık ki dünya hiç bir zaman  mükemmel, barış dolu bir yer olamıyor. Savaştan kaçmaya çalışan çocuklar ise ya denizde boğuluyor ya da karada soğuktan, açlıktan ve acıdan canını kaybediyor. Bir yanda ağır kayıplar vermiş, bir yandan da açlıkla mücadele etmeye çalışanlar çocuklardır her türlü zorluğa, zorbalığa mahkum kalan aslında. Onlardır vatanlarından koparılıp başka yerlere sürgün edilen ve gittiği yerlerde de yaşama tutunamayıp yok olup giden. Bunların  suçlusu elbette zalim kimselerdir, çocuklara kıyan canilerdir. Savaşlar olmasa, çocuklar en sevdiklerini kaybedip ana yurtlarından koparılmak zorunda kalmasa daha güzel olmaz mı elbette olur. İşte tüm bu olumsuzlukların olmaması için dünyada savaşa dur denmeli, barış daim olmalıdır.

3 yorum:

Deneme