Türkçe Öğretmenine Bir Mektup Yazınız.


Türkçe Öğretmenine Bir Mektup Yazınız.

Bize dilimizin inceliklerini öğreten ve dilimizi güzel bir şekilde kullanarak bize örnek olan , bizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamak için emek eden sevgili Türkçe Öğretmenim Emre Bey!
Siz bize ana dilimiz ile ilgili birçok kelime öğrettiniz . Ana dile sahip çıkmamız gerektiğini söylediniz . Diline sahip çıkmayan milletlerin zamanla benliğinden uzaklaşacağını söylediğiniz için ben her zaman dilime sahip çıkıyorum ve yabancı kelimeler kullanmıyorum . Yabancı kelimelerin de karşılığını araştırıyorum ve onun Türkçesini kullanıyorum . Çünkü  güzel Türkçemdir beni  var eden  ve bana yaşama gücü veren.

Mesela selfie çekiyorum demiyorum da öz çekim yapıyorum diyorum . Çünkü benim ana dilim Türkçedir . Öğretmenim siz bize duygu ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktarabileceğimizi öğrettiniz . Okuduğumuzu anlamamıza yardım ettiniz ve bize empati kurma becerisini öğrettiniz . Bugün Türkçeyi iyi kullanıyorsam bunların hepsi sizin emeğiniz ve katkılarınız sayesindedir .  Sizin gibi bir öğretmenin elinde okuduğum için ve sizden çeşitli bilgiler öğrendiğim için size minnettarım . Sakın beni unutmayın canım öğretmenim . Unutursanız çok üzülürüm . Ben sizi asla unutmayacağım , çünkü siz unutulacak biri olmayacaksınız . Canım öğretmenim ben her zaman Türk diline çok önem vereceğim . Ayrıca her zaman kibar ve saygılı bir insan olmaya çalışacağım. Var gücümle Türkçeme sahip çıkacağım ve onu sonsuza kadar yaşatacağım.

Ailemin de Türkçeyi daha güzel kullanmaları için çaba sarf edeceğim ve dilimize gereken önemi vereceğim . Mektuba son verirken o değerli ellerinizden öpüyorum. Yolunuz açık  olsun. Sizi  çok seviyorum kıymetli öğretmenim .




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme