Bayrak İle İlgili Hikaye Yazınız .


Bayrak İle İlgili Hikaye Yazınız .

Kurtuluş Savaşı’nın en zor günleriydi . Ulu Önder  Gazi Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkmış ve  artık millet ile birlikte kurtuluşun olabileceği anlaşılmıştı . Anadolu’nun ücra bir kasabasında öğretmenlik yapan Mehmet Ali  Öğretmen yine bir gün  okuldan çıkmış eve doğru gidiyordu . Savaş yıllarında bile eğitime önem veriyorduk millet olarak . Mehmet Ali Öğretmen yolda giderken  karşına çıkan bir grup  Ermeni askeri onunla dalga geçmeye başladı .

Boşuna uğraşma öğretmen ülkeniz elden gidiyor diyerek kahkahalar atmaya başladılar . Tam o sırada bir Ermeni askeri  elindeki Türk bayrağını ayakları altına alarak bayrağımızı ezmeye başladı . Bunu gören Mehmet Ali Öğretmenin aklı başından gitmişti .  Çok sinirlenmişti . Hiçbir kuvvet bizim ay yıldızlı al bayrağımız olan  Türk bayrağını ezemezdi . Mehmet Ali hemen koşarak o askerin üzerine doğru yürüdü ve askere hızlı bir şekilde kafa attı .  O asker hemen yere yığıldı .  Mehmet Ali hemen bayrağı yerden aldı ,  temizledi , öptü ve bayrağa sıkı bir şekilde sarıldı . Askerin diğer arkadaşları Mehmet Ali Öğretmenin üzerine doğru yürümeye ve onu yumruklamaya başladılar . Ver o bayrağı çabuk diye bağırdılar . Mehmet Ali asla  vermeyeceğim diyerek bayrağa sımsıkı sarıldı . Sanki bayrağı onlara verseydi özgürlüğümüz , bağımsızlığımız elden gidecek gibi korkuyordu . Ermeni  askerler Mehmet Ali Öğretmene  kurşun yağdırmaya  başladılar ama o hiç bu kurşunları önemsemiyordu bile . O sırada  silah seslerini duyan Mehmetçiklerimiz oraya doğru koştu . Oraya geldiklerinde  Ermeni askerleri kaçmışlardı . Askerler yerde yatan öğretmen Mehmet Ali’yi gördüler  . Katil düşmanlar onu sırtından vurmuşlardı . Mehmet Ali yere yığılmış ve şehit olmuştu . Askerlerimiz onun yüzüne bakmak için Mehmet Ali’yi  oradan kaldırdılar . Tam o sırada Mehmet Ali öğretmenin elinde kanlar içinde olan bayrağımız duruyordu .

Mehmet Ali bayrağına sımsıkı sarılarak hayatını kaybetmişti , şehit olmuştu . Bunu gören askerler duygulanıp ağlamaya başladılar . İşte bizim  insanımız bayrağına canı pahasına sahip çıkan asil insandı . Yaşasın ay yıldızlı al bayrağımız, yaşasın Türk Milleti!

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme