‘’İyi Dostluklar Temiz Hesaplarla Kurulur.’’ Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’İyi  Dostluklar Temiz Hesaplarla Kurulur.’’ Özdeyişi İle  İlgili Kompozisyon Yazınız.

Hayatta  insanı mutlu eden en önemli şey onun yanında dostlarının , arkadaşlarının olmasıdır. Elbette ailemiz de bizim için çok değerlidir  fakat bazen  aile de sosyalleşmede tek başına  yeterli olmaz . Bunun  için de dostlara ihtiyaç duyarız . Dost demek kişinin  iyi ve kötü günlerinde yanında olan, onu sırtüstü bırakıp gitmeyen kişi demektir .  Yani can demek, kardeş demek,  size yardımcı bir melek demektir.

 İyi dostluklar  temiz hesaplar ile kurulur .  Çünkü iyi dostluklarda ilk sırayı koşulsuz sevgi ve saygı alır . İyi dostluklar da vefa vardır , birlik beraberlik ve dayanışma  vardır . Güven vardır .  Çıkar söz konusu değildir . Çıkarı için ihanet etme yoktur . Çünkü  dostların belki de en çok ihtiyaç duyacağı şey olan  güven duygusu vardır .  Bunun için  iyi insanlar ile ,  bizi olduğu gibi kabul eden ve bizi seven insanlar ile dostluk kurmalıyız .  Temiz duygulara sahip olmalıyız dost dediğimiz kişiye karşı . Dostumuz bir işte başarılı olduğu zaman onun başarısını tebrik etmeliyiz . Yüzüne karşı tebrik edip içimizden sinsilik etmemeliyiz , istememezlik etmemeliyiz . Kalbimizi ve ruhumuzu gerçek dostluk için adamalıyız . Hayatımızda iyi insanlar biriktirmeliyiz .

İyi insanlar, iyi dostluklar kişiye can  verir, ruh verir . Böylece daha sağlıklı olur ve kendini daha mutlu hisseder .  Hayatımızda  her zaman güvenebileceğimiz, onu sığınacak bir liman olarak görebileceğimiz dostların , canların olması dileği ile.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme