Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Sözü İle İlgili Hikaye Yazınız.


Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Sözü İle İlgili Hikaye Yazınız.

Fatma Hanım  insanlar ile fazla iletişim kurmayı sevmeyen , her işi ben bilirim kafasında olan bir ev hanımıydı . Komşuları ona gelip gitmek istiyor, onunla da samimi olmak istiyor fakat Fatma Hanım onlar ile muhabbet etmekten kaçınıyordu . Çünkü tek başına kalmayı, tek başına yemeyi  seviyordu o. Kış yaklaşmak üzereydi . Artık havalar da iyice soğuduğu için herkes evine kömür almaya başlamıştı . Komşular aldıkları kömürü evlerine  taşımak için birbirinden yardım almışlar ve böylece de kolayca işleri bitmişti .

Kışlık turşuyu birlikte yapmışlar, pekmezi kaynatmışlar, tarhanayı yapmışlardı. Fatma Hanım ise daha bunların hiç birini henüz yapmamıştı . Üstelik bir de evde bakması gereken küçük bebeği vardı . Birkaç gün sonra eşi eve kömür getirdi . Eşinin  işi olduğu için ona yardım edemeyecekti . Daha sonra Fatma Hanım ben bu kadar işi nasıl yapacağım, çocuk da evde durmaz diyerek kendi kendine dertlendi . Acaba komşulardan yardım istesem bana ardım ederler mi diye düşündü . Daha sonra onlara yaptığı davranışlar aklına geldi ve çok pişman oldu. Ama yine de komşularından yardım istedi . Onlar da Fatma Hanım’a yardım etti ve işler kısa sürede bitti . Fatma Hanım onları çok sevmişti , çok cana yakın insanlardı . Daha önce  neden böyle bir olumsuz bir davranış içinde olduğunu kendi de anlayamadı ve  komşularından özür diledi .

Daha sonra  komşular her zaman birbirleri ile iyi geçindiler ve birbirlerinin işlerine yardım ettiler.  Yani baş başa verince işler daha kısa zamanda bitti . Birlik ve beraberliğin olduğu yerde sorunlar da daha çabuk çözülüyordu. O günden sonra komşular hep birlik içinde hareket ettiler ve güzel günler geçirdiler.

1 yorum:

Deneme