Kalem İle İlgili Hikaye Yazınız.


Kalem İle  İlgili  Hikaye Yazınız.

İlkokul birinci sınıfa yeni başlamıştım . Her çocuk kalemini , defterini almıştı ve okul hazır durumdaydı.  Benim ise kalem ve defterim henüz alınmamıştı . Çünkü babamın bir işi yoktu ve bunları alacak da hiç parası yoktu . İçten içe üzülüyordum ama bunu babama belli etmiyorum çünkü onu üzmek  istemiyordum .  O da üzüldüğümü hissediyordu, kendini yiyip bitiriyordu ama ne yapsın işten elinden bir şey gelmiyordu canım babamın. Dersin ilk günü herkes sınıfa geldi .

Öğretmen hadi bakalım çocuklar çıkarın kalemlerini “a” harfini hep birlikte yazmaya  başlayalım dedi .  Arkadaşlarım heyecanlı ve mutlu bir şekilde kalemlerini , defterlerini çıkardı ve öğretmenin tahtaya yazdığı “a” harfinin aynısını yapmaya çalıştılar . Ben ise öğretmene boş boş bakıyordum ve üzülüyordum . Öğretmen  bana baktı ve kalemim olmadığını anlayınca sınıfın içinde bana hiçbir şey demedi . Zil çaldı  ve  Zeynep  kızım sen yanıma gel dedi . Ben ise tamam öğretmenim diyerek onun yanına gittim . Öğretmen bana kızacak diye çok korkuyordum . Öğretmen  bana baktı ve önce sıcak bir şekilde gülümsedi .  Nur Öğretmenimin dişleri inci gibi beyaz ve güzeldi . Ben de ona güldüm . Bana senin kalemin olmayabilir ama bak bende fazladan kalem var diyerek bana süslü bir kalem verdi, defter verdi. Ben utandım ve  yere baktım . Öğretmen asla utanma  yavrum dedi. Okumak çok güzel bir şey , sen okuyacaksın dedi . Baban  sana yine alacak kalemini biliyorum ama şimdilik bunu kullan dedi bana.

Ben de öğretmenime sarıldım ve o gün ben de “a” harfini yazdım  ve çok mutlu oldum. Daha sonra babam bana da kalem ve defter aldı ve okuluma güzel bir şekilde devam ettim. Babam iş bulduğu için çok mutlu oldum. O gece yatağımda gizli gizli gözyaşları dökerek Allah'a bizi kimseye muhtaç etmediği  için şükrettim. İyi ki babam vardı ve  bana eğitim önemli temel aracı olan kalemimi almıştı. Artık o kalemle neler yapardım ben bir bilseniz. Yeter ki kaleminiz olsun, okumayı bilin gerisi gelir mutlaka.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme