Sevgi,cumhuriyet, millet, mehmetçik, asker, mutluluk, özgürlük, komutan, yardım, beraberlik, barış, bayrak ,Türkiye Cumhuriyeti, merhamet, şehit, istiklal marşı ,yüzbaşı, can, onur, gençliğe hitabe kelimelerini bulunduran bir komposizyon yazınız .


Sevgi,cumhuriyet, millet, mehmetçik, asker, mutluluk, özgürlük,  komutan, yardım, beraberlik, barış, bayrak ,Türkiye Cumhuriyeti, merhamet, şehit, istiklal marşı ,yüzbaşı, can, onur, gençliğe hitabe kelimelerini bulunduran bir kompozisyon yazınız .

Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk Milleti  çok yokluklar çekmiştir . Onca yokluğa rağmen, fakirliğe rağmen milletimiz birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi bilmiştir . Çünkü onlar için vatan her şeyden daha önemli olmuştur . Vatan sevgisi , bağımsızlık ,  bayrak sevgisi ve özgür olma düşüncesi asil milletimizin içinde olan bir duygudur .  Çünkü bizim milletimiz bu değerlere sahip olursa mutlu olur.

Kurtuluş Savaşı  zamanında Mehmetçiğimiz cepheye silah taşırken ayağında bir çarığı bile yoktu fakat içinde iman gücü vardır . Bu vatan işte bu iman gücü ile kurtarıldı . Vatan yolunda nice askerlerimiz şehadet şerbetini içti ve bu vatan uğrunda hayatlarını  feda ettiler .  Kurtuluş Savaşı’nın önderi olan büyük asker, büyük komutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk arkasına milletinin de desteğini almış ve düşmanları ülkeden kovmuştur . O zor yıllarda halkımız askere gerekli olan maddi ve manevi yardımı sağlamış ve ülkemizin o güzel insanları dayanışma içinde hareket etmiştir .  Bizim kahraman askerimiz savaşlardan asla korkmamıştır . Çünkü onlar cesaretli ve yardımsever bir asker olmuştur . Savaş anında aman dileyen düşmana bile merhametli davranmışlardır ve can yakmamışlardır . Çünkü bizim askerlerimiz mecburi olmadığı sürece her zaman barıştan yana olmuşlardır . Bizim askerimiz, astsubayımız, yüzbaşımız vb. her zaman onurlu ve gururlu olmuştur . Düşman karşısında asla eğilmemiş , her zaman dik durmuştur . Bayrağını asla ayaklar altına aldırmamıştır .  Çünkü o ay yıldızlı al bayrak için nice canlar hayatını kaybetmiştir .  Üstad  Mehmet Akif Ersoy  ise milletimize hediye olarak milli marşımız olan İsitiklal Marşı’nı yazmış ve milletini onurlandırmıştır .

Ülkemiz bağımsızlığına kavuştuktan sonra Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet’i ilan etmiştir . Böylece artık halkın egemenliği , halkın iradesi  yönetime egemen olmaya başlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk  Gençliğe Hitabe’de ilk olarak gençlerin cumhuriyeti koruması gerektiğini söylemiştir. Bizlere düşen görev de Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak ve onu çok sevmektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme