Öğrenme Cehaleti Ortadan Kaldırır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Öğrenme Cehaleti Ortadan Kaldırır Sözü İle  İlgili Kompozisyon Yazınız.

Öğrenme , yaşantılar aracılığı ile kişide kalıcı izli değişikler olmasını sağlar . Öğrenen insan kendini geliştirir , yerinde saymaz .  Kişi farklı kitaplar okuyarak daha çok bilgi   sahibi olur . Daha çok bilgi sahibi olan kimsenin genel kültürü daha fazla olur . Kişi yeni  şeyler öğrendiği zaman hayata  bakış açısı genişler . Yani kalıp yargılara takılıp kalmaz , değişimin gerekliğinin farkına varır .

Hiçbir dayanağı olmayan , kanıtı olmayan  hurafe bilgilere inanmaz ve bunları savunmakta da ısrar etmez . Çünkü okuyarak  araştırarak öğrenir  sorgulayıcı kimseler. Öğrendiği için de cahil kalmaktan kurtulur . Zaten cahil olmanın en önemli nedeni kişinin kendisini geliştirmek için en ufak bir çaba harcamamasıdır . Böyle kimseler  kendilerinin her şeyi bildiğini zannederler ve okumanın gereksiz olduğuna inanırlar . Oysa okumak , öğrenmek insan için  ona verilmiş en büyük armağandır . Kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim’in ilk emri de okudur . Okusun ki insan sorgulasın , eleştirel düşünme becerisine sahip olsun , farklı olaylar arasında ilişki kurabilsin , analitik düşünme becerisine sahip olsun, sentez yapabilsin . 

Çevresinde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalan , öğrenmeyi , okumayı kabul etmeyen kimseler cahil olmaktan kurtulamazlar . Okuyan , öğrenen insan ise cahil değil aydın olur  ve ışığı ile çevresini de aydınlatır . Aydın insanlara da dünyayı yön verir ve  saygın bir kimse olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme