Tebessüm İle İlgili Uzun Bir Kompozisyon Yazınız


Tebessüm İle İlgili Uzun Bir Kompozisyon Yazınız

Her insanın yapısı farklıdır . Kimi insanlar daha sıcakkanlı iken kimi insanlar ise daha soğukkanlıdır . Sıcakkanlı insanlar çevrelerine daha çok tebessüm ederler ama bu soğukkanlı insanların da tebessüm edemeyeceği anlamına gelmez . Fazla gülmeyi sevmeyen insanlar olabilir  fakat çevremizdekileri mutlu etmek için , insanlar ile iletişime geçmek için tebessüm etmek gerekir . Bu çok zor bir şey değildir .

Tebessüm etmek insanlar arasında  sıcak sohbetler kurulmasını sağlar , arkadaşlıklar ve dostluklar kurulur .  Güler yüzlü olan insanlar çoğu zaman toplum tarafından sevilen kimselerdir . Çünkü bu kimseler duygularını açıkça belli eden kişilerdir . Tebessüm etmek yeri geldiği zaman  sinirli bir insanı bile sakinleştirebilir . İslam dininde de tebessüm etmenin , güler yüzlü olanın  ne kadar önemli olduğu belirtilmiş ve sadaka yerine geçeceği söylenmiştir . İnsanları sevelim , adamına göre tebessüm etmeyelim . Özellikle de öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkalım ve en çok da onlara tebessüm edelim . Onlara yaptığımız bu güzel davranışlar kardeşliğin ve barışın daim olmasını sağlar . Tebessüm etmek toplumda  mutluluk oluşturur . Tebessüm eden insanlar bir araya gelince , ortak bir iş yapınca o işte de verim çok olur .

Bunun için  yeri gelince tebessüm etmekten çekinmemeliyiz , korkmamalıyız ; sevdiğimiz kişilere , bizi seven kişilere tebessüm etmeliyiz. Böylece sevgi dolu bir dünya kuralım 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme